Torturi

Reteta Tort cu banane si ciocolata

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:40m 
justeu80 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort cu nuca de cocos"
 
Tortul cu banane si ciocolata este absolut delicios. Combinatia ciocolata-banane il face potrivit si apreciat si de cei mici, fiind in acelasi timp o reteta de tort potrivita pentru orice ocazie festiva.

ingrediente

Blat:
   170 g unt la temperatura camerei
   230 g zahar
   3 oua
   2-3 pliculete zahar vanilat
   100 g smantana
   330 g faina
   1 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
   110 g ciocolata topita si racita
   3-4 banane pasate + 2-3 banane pentru umplut tortul
    
Crema:
   750 ml frisca lichida
   300 g ciocolata alba
   In plus
   am mai folosit jumatate de tableta de ciocolata neagra si doua banane pentru ornat...

mod de preparare

Se bate bine untul cu zaharul pana se face un fel de spuma (eu untul l-am topit, dar l-am lasat dupa aceea sa se raceasca bine bine pentru ca mi se parea prea lichid... asa ca la temperatura camerei e suficient) dupa care am adaugat ouale, intregi, unul cate unul. Am adaugat apoi zaharul vanilat si am amestecat bine toata compozitia. Se arunca in castron si smantana si se ameteste bine cu mixerul. Dupa care incorporam treptat faina amestecata cu bicarbonatul si ciocolata topita si racita. In cele din urma incorporam si bananele pasate. Dupa ce amestecam totul, impartim compozitia in doua parti aproximativ egale si le punem la copt. In reteta zicea parca ceva de o tava de 20 cm diametru, dar nu am folosit una de 22 cm si a iesit bine. Si le-am copt pe rand (n-aveam doua tavi la fel, dar al doilea blat nu si-a schimbat consistenta chiar daca a stat mai mult timp). Nu mai stiu cat au stat la cuptor si nici la cate grade... in jur de 170-180 cred. Oricum le-am lasat in cuptor pana au trecut testul scobitorii.




Cand blaturile sunt gata, se taie in doua pe orizontala si urmeaza asamblarea lor.




Din ciocolata alba si jumatate din cantitatea de frisca lichida se face o crema ganache alba, restul de frisca lichida se bate ca o frisca normala si se incorporeaza in crema ganache. Din pacate, crema mea ganache nu a iesit cum ar fi trebuit (a fost prima oara cand am facut asa ca zic eu ca e de iertat) asa ca am adaugat peste ea un plic de crema pentru prajituri cu aroma de lamaie si un plic de intaritor de frisca. Am zis ca o sa iasa un dezastru, dar tot raul spre bine. Aroma subtila de lamaie s-a potrivit, parerea mea, la fix cu restul tortului. In cele din urma incorporam si bananele pasate.




Prin urmare, crema fiind gata, se purcede la asamblare: se pune o parte de blat, un strat de crema (crema se imparte in patru parti... trei parti vor fi puse intre blaturi, iar cu cea de-a patra parte se va imbraca blatul) si un strat de banane taiate rondele.




Reteta Tort cu banane si ciocolata a fost propusa de sophie pe forum culinar.


Tortul cu banane si ciocolata se imbraca cu crema ramasa si se decoreaza cu ciocolata topita.

Incearca si Tort cu nuca
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu banane si ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.