Tort cu ciocolata

Pentru piscot batem spuma galbenusurile cu 1/3 din zahar, adaugam faina si incorporam incet zaharul amestecat cu albusurile batute spuma. Impartim mas

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru piscot:
  • 5 oua
  • 10 dkg zahar
  • 8 dkg faina
  • 6 dkh mac macinat
  • 6 dkg nuca macinata
  • Pentru aluatul de linzer:
  • 6 dkg unt
  • 9 dkg faina
  • 3 dkg zahar pudra
  • 1 lingura de coaja de portocala zaharisita
  • Pentru :
  • 2 portocale
  • 5 dl
  • 12 dkg zahar
  • 1 plic de
  • 20 dkg unt
  • 10 dkg mac macinat
  • 10 dkg nuca macinata
  • Pentru umplutura:
  • 6 dl
  • 2 linguri gelatina
  • 1 lingura gem de caise

Mod de preparare

Pentru piscot batem spuma galbenusurile cu 1/3 din zahar, adaugam faina si incorporam incet zaharul amestecat cu albusurile batute spuma. Impartim masa obtinuta in doua parti, intr-o jumatate macinam macul, in cealalta adaugam nucile. Turnam aluatul intr-o tava captusita cu hartie de copt astfel incat intr-o jumate sa fie aluatul cu mac si in cealalta aluatul cu nuca. Coacem piscotul in cuptorul pre-incalzit la 180 de grade C 15 minute. Pentru aluatul de linzer sfaramam untul cu faina, zaharul si coaja de portocala zaharisita si le framantam. Coacem aluatul la foc mediu 10-12 minute. Curatam portocalele si taiem cojile marunt. Pentru amestecam praful de cu zaharul, incorporam incet le si fierbem. Racim amestecul invartind continuu si il impartim in 3 parti. La prima adaugam 7 dkg de unt si mac, la a doua 7 dkg de unt si nuca macinata. In a treia adaugam coaja de portocala maruntita. Piscoturile cu mac si cu nuca le taiem pe lungime in 4-4 fasii. Foile cu nuca le umplem cu de nuca, celalate cu de mac si le pozitionam doua cate doua unele peste celalate, le punem la frig 1 ora. Din piscotul umplut taiem fasii de 3-4 mm si captusim alernativ o forma rotunda de tort, langa o fasie cu nuca punem una cu mac. Batem si o amestecam, impreuna cu gelatina dizolvata, cu , apoi umplem forma captusita cu piscot. Ungem aluatul de linzer cu gemul de caise si acoperim forma de tort (daca il rasturnam acest aluat va fi jos). Punem la frig cel putin 3 ore dupa care il rasturnam pe o farfurie rotunda. Aceasta prajitura arata foarte bine si nu necesita alte decoratiuni.
Alte retete prajituri

Placinta visine

Prajitura mere

Prajituri cu capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Scovergi ardelenesti
3
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Foi napolitana cu blat de nuga
5
Prajituri

Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Foi napolitana cu blat de nuga
Parteneri
Ciorba de bibilica
Bucataras.RO

Ciorba de bibilica

Bibilica sau piche cum i se mai spune in Moldova,este de marimea unei gaini si se gaseste des prin curtile oamenilor de la...

Ciorba de bibilica
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!