Pentru piscot batem spuma galbenusurile cu 1/3 din zahar, adaugam faina si incorporam incet zaharul amestecat cu albusurile batute spuma. Impartim mas
Pentru piscot batem spuma galbenusurile cu 1/3 din zahar, adaugam faina si incorporam incet zaharul amestecat cu albusurile batute spuma. Impartim masa obtinuta in doua parti, intr-o jumatate macinam macul, in cealalta adaugam nucile. Turnam aluatul intr-o tava captusita cu hartie de copt astfel incat intr-o jumate sa fie aluatul cu mac si in cealalta aluatul cu nuca. Coacem piscotul in cuptorul pre-incalzit la 180 de grade C 15 minute. Pentru aluatul de linzer sfaramam untul cu faina, zaharul si coaja de portocala zaharisita si le framantam. Coacem aluatul la foc mediu 10-12 minute. Curatam portocalele si taiem cojile marunt. Pentru amestecam praful de cu zaharul, incorporam incet le si fierbem. Racim amestecul invartind continuu si il impartim in 3 parti. La prima adaugam 7 dkg de unt si mac, la a doua 7 dkg de unt si nuca macinata. In a treia adaugam coaja de portocala maruntita. Piscoturile cu mac si cu nuca le taiem pe lungime in 4-4 fasii. Foile cu nuca le umplem cu de nuca, celalate cu de mac si le pozitionam doua cate doua unele peste celalate, le punem la frig 1 ora. Din piscotul umplut taiem fasii de 3-4 mm si captusim alernativ o forma rotunda de tort, langa o fasie cu nuca punem una cu mac. Batem si o amestecam, impreuna cu gelatina dizolvata, cu , apoi umplem forma captusita cu piscot. Ungem aluatul de linzer cu gemul de caise si acoperim forma de tort (daca il rasturnam acest aluat va fi jos). Punem la frig cel putin 3 ore dupa care il rasturnam pe o farfurie rotunda. Aceasta prajitura arata foarte bine si nu necesita alte decoratiuni.
Alte retete prajituri
Placinta visine
Prajitura mere
Prajituri cu capsuni
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.
Scovergi ardelenestiO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneEste o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.
Foi napolitana cu blat de nugaBibilica sau piche cum i se mai spune in Moldova,este de marimea unei gaini si se gaseste des prin curtile oamenilor de la...
Ciorba de bibilicaIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii