Torturi

Reteta Tort cu ciocolata si mascarpone

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 1h 
Anca Roman postat de
Postat pe: 05-08-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Linzertorte"
 
Un tortulet simplu, insiropat bine cu putina visinata diluata si umplu cu ciocolata si mascarpone.

ingrediente

8 portii

   praf de sare
Blat:
   8 oua
   2 linguri apa
   9 linguri de zahar
   7 linguri faina
   3 linguri cacao
   coaja razuita de la o lamaie bio
   1 plic praf de copt
   cateva picaturi esenta de rom
Mousse de ciocolata:
   500 ml frisca lichida
   300 gr ciocolata neagra
   praf de sare
Crema de mascarpone:
   200 gr mascarpone
   200 ml frisca lichida
   3 -4 linguri zahar
Sirop:
   50 ml visinata
   1 lingurita miere (sau zahar)
   50 ml apa

mod de preparare

Incepem prin a pregati mousul de ciocolata deoarece trebuie sa-l punem la frigider sa se raceasca bine inainte de a-l bate . Intr-o cratita punem la incalzit frisca impreuna cu putina sare (cat iei intre degete). Ciocolata rupta bucati o punem in frisca calduta si amestecam pana se topeste bine . Lasam sa se racoreasca si punem la frigider . Inainte de a bate mousul trebuie sa fie frisca cu ciocolata bine racita . Cand este rece bine il batem pana cand se intareste. Blat : Pregatim o tava rotunda cu diametru de 20 cm . O tapetam cu hartie de copt. Eu de obicei folosesc tava cu inel detasabil pentru a scoate mai usor blatul din ea. Separam albusurile de galbenus. Galbenusurile le amestecam cu o furculita si le lasam deoparte . Albusurile le batem spuma tare impreuna cu putina sare , esenta de rom (aceasta va ajuta ca albusurile sa se bata mai bine ) si zaharul .Ttrebuie sa obtinem o spuma ferma . Adaugam coaja razuita de lamaie , cacao,galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt .Omogenizam si turnam in forma deja pregatita. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-25 minute sau pana cand trece testul scobitorii. Blatul dupa ce este copt il vom lasa la racit , de preferinta pana a doua zi pentru a-l putea taia mai usor. Blatul il impartim in 3 parti egale. Crema de mascarpone : Frisca lichida impreuna cu mascarponele si zaharul le batem bine pana cand se intareste . Pentru insiropat amestecam apa cu visinata si cu mierea . Asamblare: Pe un platou asezam prima foaie de blat si insiropam cu o treime din sirop . Punem deasupra ¾ din mousul de ciocolata si nivelam . Asezam a doua bucata de blat si insiropam din nou . Punem ¾ din crema cu mascarpone si nivelam . Asezam ultima parte de blat, insiropam si decoram cu cremele ramase. Dam la rece si servim cu cei dragi .
Incearca si Tort Raluca
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si mascarpone" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.