Pregatim blatul. Se unge forma de tort. Castanele cu coaja se pun in apa clocotita sa fiarba o ora din clipa cand apa a dat
Pregatim blatul.
Se unge forma de tort. Castanele cu coaja se pun in apa clocotita sa fiarba o ora din clipa cand apa a dat in clocot. Se cojesc de ambele coji (exterioara si interioara)
si se dau prin razatoare. Separat se bate zaharul vanilat cu galbenusurile, se adauga castanele, apoi se inglobeaza usor albusurile batute spuma tare. Blatul copt se taie orizontal in doua si se umple cu crema. Se inveleste apoi complet cu frisca batuta, dar nu prea mult indulcita.
Crema.
Se fierb castanele cu coaja, se curata, se dau prin razatoare ca pentru blat si se adauga romul. Se amesteca apoi cu frisca batuta si indulcita.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macNu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...
Supa crema de usturoiNiste painici pufoase, grozave in orice moment al zilei sau de luat la pachet. Se pot servi calde, reci, ca tot bune raman!
Painici cu cascaval si muschi fileIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii