Tort din foi Karlsbad cu crema de ciocolata si glazura de zahar ars: Foile de Karlsbad. Se bat bine laptele cu galbenusurile si faina. Se obtine o
Tort din foi Karlsbad cu crema de ciocolata si glazura de zahar ars:
Foile de Karlsbad.
Se bat bine laptele cu galbenusurile si faina.
Se obtine o coca din care se fac 5 foi care se coc pe dosul unei tavi unse.
Pe partea rumena fiecare foaie se unge cu unt cald si se presara cu o lingurita buna din zaharul amestecat cu migdale macinate si se mai coace putin.
Crema.
Se topeste ciocolata in apa, se adauga untul proaspat frecat spuma cu galbenusurile si zaharul pisat, pe foc, amestecandu-se continuu pana incepe sa fiarba, dupa
care se ia de pe foc si se amesteca pana se raceste.
Cu aceasta crema se ung foile de Karlsbad care se pun una peste alta.
Tortul se glaseaza cu glazura de ciocolata sau de zahar ars.
Se leaga zaharul cu apa si cand s-a legat ca pentru glazura se coloreaza cu zahar ars.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii