Torturi

Reteta Tort cu crema de ciocolata

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Se spala ouale si se separa galbenusurile care se freaca spuma cu zaharul. Peste crema se pune pesmetul, in ploaie, se omogenizeaza si se lasa deopart

ingrediente

   6 oua
   6 linguri de zahar
   9 linguri de nuci macinate
   2 linguri de pesmet
   2 linguri de cacao
   1 lamaie
   4 linguri de zahar
   4 linguri de apa
   1 lingura rom

mod de preparare

Se spala ouale si se separa galbenusurile care se freaca spuma cu zaharul. Peste crema se pune pesmetul, in ploaie, se omogenizeaza si se lasa deoparte. Se bat albusurile spuma tare si se pun peste crema de galbenusuri. Se adauga doua linguri de cacao cernuta proaspat, zeama de la o lamaie si putina coaja de lamaie. Se unge o oala cu peretii inalti cu unt, se tapeteaza cu o hartie si peste ea se toarna compozitia. Se coace la foc potrivit o jumatate de ora, dupa care se scoate, se raceste si se taie in doua pe lat. Se insiropeaza si se lasa asa zece minute, dupa care se pune un strat de crema de ciocolata, se acopera cu restul de crema si se tine la rece cateva ore inainte de a fi servit.
Alte retete de tort:



Tort mousse de ciocolata

Tort diplomat

Tort cu mere si crema de zahar ars
Incearca si Tort cu frisca si visine
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.