Torturi

Reteta Tort cu crema de vanilie si capsuni

portii reteta 15 porții
complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 1h:10m 
gatire reteta 45m 
anca e. voicu postat de
Postat pe: 11-06-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort cu nuca de cocos"
 
>
Pentru aniversarea tatei am pregatit un tort cu blat de nuca, crema de vanilie, imbracat in ciocolata, capsuni si frisca.

ingrediente

15 portii

pentru blat avem nevoie de:
   6 oua (mari)
   5 linguri de zahar
   3 linguri de faina
   10 linguri (rase) cu nuca
   un praf de copt
   un varf lingurita sare
pentru crema de vanilie:
   4 galbenusuri
   400 ml lapte
   5 linguri zahar
   4 linguri (rase) faina
   100 g unt
   Jumatate de pastaie de vanilie
Pentru sirop avem nevoie de:
   apa 500 ml
   4 linguri zahar
   1 lingurita coaja de portocala la borcan
Pentru ornat avem nevoie de:
   capsuni dupa gust
   200 ml frisca lichida
   200 g ciocolata cofetarie
   optional: lapte

mod de preparare

Blatul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si amestecam bine. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, si se da la cuptor 30-35 de minute.


Siropul: Se pune pe foc vasul cu apa, zaharul, coaja de portocala (din cea tinuta in zahar la borcan) si se fierbe cam 5 minute. Dupa ce s-au racit si blatul si siropul, taiem blatul in doua parti (baza trebuie sa fie mai groasa decat capacul) si il insiropam.


Pentru crema: se incalzeste laptele intr-un ibric. Separat, intr-o craticioara, se amesteca cele 3 galbenusuri cu zaharul, semintele de vanilie si faina. Se toarna incet laptele cald (nu fierbinte, pentru a nu se praji ouale), se omogenizeaza si apoi se pune inapoi craticioara pe foc. Se adauga si pastaia de vanilie. Se fierbe pana se ingroasa. Cand a inceput sa se ingroase, mai amestecam un pic, apoi luam focul. Acum scoatem pastaia de vanilie, adaugam untul si amestecam bine.


Decorul: Frisca lichida se bate cu mixerul pana se intareste, insa nu o bateti prea mult, ca sa nu se stranga la frigider, ci atat cat sa ramana moale, matasoasa. Se imbraca tortul in ciocolata topita la chocolate fondue (daca vi se pare groasa, o puteti subtia cu lapte cald), se orneaza cu frisca si cu capsunile spalate in prealabil, uscate cu un servet si apoi date prin ciocolata. Se da la rece inainte de servire.


Pofta Buna! Daca va plac retetele mele, le puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/05/tort-cu-vanilie-si-capsuni.html

Incearca si Tort Padurea Neagra cu visine si ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie si capsuni" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.