Tort cu crema de zahar ars

Se ard 9 linguri de zahar intr-o cratita, se intinde zaharul topit pe peretii vasului.Separat se pune laptele,restul de zahar(se mai opresc 6 linguri

Timp pregatire
21 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • zahar-500g
  • lapte-1l
  • oua-12
  • esenta vanilie
  • faina-6-7linguri

Mod de preparare

Se ard 9 linguri de zahar intr-o cratita, se intinde zaharul topit pe peretii vasului.Separat se pune laptele,restul de zahar(se mai opresc 6 linguri pt blat),esenta de vanilie si se fierbe pana se topeste zaharul, se ia de pe foc si se lasa 3-4 min, apoi se pun 6 oua(se amesteca separat intr-un castron pt a se omogeniza bine compozitia), se amesteca bine cu telul si se pune peste zaharul ars.

Blatul:6 oua,6 linguri zahar,6-7 linguri faina,esenta

Se bat spuma albusurile, se pune zaharul cate o lingura si se bat pana devine o spuma tare,se adauga galbenusurile amestecate cu 6 linguri ulei, faina cate o lingura(nu se pune faina dintr-o data ca o sa scada compozitia si nu o sa mai creasca blatul pufos). Aluatul se pune peste crema de caramel din cratita si se baga la cuptor la 170g(cuptorul trebuie sa fie incins dinainte), se lasa cca50min. Dupa ce s-a scos din cuptor se lasa sa se raceasca bine(3ore), se rastoarna pe platou si se lasa acoperit cu cratita pana se insiropeaza blatul cu siropul de zaha ars. Se orneaza cu frisca dupa preferinta.


Se serveste rece,este foarte racoritor daca sta cateva ore la frigider

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci