Tort cu crema de zahar ars si mere

Tortul cu crema de zahar ars si mere este delicios si foarte simplu de preparat. Aveti nevoie de 1 kg mere.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tort cu crema de zahar ars si mere

Ingrediente

  • 1 kg mere
  • 1 cana zahar
  • 1 lingura apa
  • Blat:
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • Crema de zahar ars:
  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • esenta de vanilie.

Mod de preparare

Tortul cu crema de zahar ars si mere este delicios si foarte simplu de preparat. Prima data se topeste zaharul amestecat cu apa, pana cand devine auriu. Se tapeteaza cu caramelul obtinut, tava de tort, imbracand si peretii acesteia. Se lasa sa se raceasca, apoi se aseaza merele, curatate de coaja si taiate in felii. Se da tava la cuptor pentru 10-15 minute, pana se inmoaie merele.
Pentru crema de zahar ars se bat ouale cu zaharul. Se adauga laptele si esenta de vanilie. Se toarna amestecul peste merele caramelizate si se da din nou tava la cuptor, pana cand se incheaga crema.


Trcem apoi la blat. Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga uleiul, esenta si faina. Aluatul obtinut se toarna in tava. Tava merge din nou la cuptor, pentru 15-20 minute. Cand este copt, tortul se lasa sa se raceasca, apoi se rastoarna pe platou. Se decoreaza cu frisca si fulgi de migdale.


Tortul cu crema de zahar ars si mere este foarte bun servit rece.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci