Tortul cu crema duo, capsuni si glazura de ciocolata este un tort delicios, potrivit pentru o ocazie festiva sau de sarbatoare.
Blatul:
Separam ouale, galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana se albesc.
Incorporam uleiul, esenta de rom, faina, cacaoa si praful de copt.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le incorporam usor in compozitia de galbenusuri.
Ungem o tava rotunda cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si punem compozitia de blat.
Introducem tava in cuptorul incins pentru 20-25 de minute pana blatul este copt.
Scoatem blatul cand este copt, il lasam sa se raceasca si il in doua.
Crema:
Intr-un bol punem galbenusurile cu zaharul si le batem cu telul mixerului vertical.
Adaugam amidonul, cateva linguri de lapte, semintele de la pastaia de vanilie si le incorporam usor.
Restul de lapte il punem la fiert cu pastaia de vanilie.
Cand da in clocot scoatem pastaia, incorporam compozitia cu amidon si lasam la foc mic pana se ingroasa ca o budinca, timp in care amestecam mereu in ea.
Dam crema deoparte, o acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceste complet.
Mixam mascarponele cu zaharul pudra, apoi incorporam crema de vanilie rece.
Punem zmeura decongelata cu 10 capsuni in recipientul mic cu cutit al mixerului vertical si le facem ca un piure.
Jumatate din crema de vanilie o amestecam cu piureul de fructe.
Punem gelatina la hidratat separat: 10 gr in 100 ml apa rece si cele 5 gr in 50 ml apa rece timp de 10 minute.
O punem apoi cate 20 de secunde in microunde sau pe baie de aburi pana se topeste .
Cele 10 gr. de gelatina le amestecam cu crema de fructe, iar cele 5 gr. cu crema de vanilie ramasa.
Restul de 10 capsuni le spalam si le taiem bucati potrivite.
Asezam prima foaie de blat pe un platou si un inel detasabil in jur.
Insiropam cu putin ness, apoi punem 2 linguri crema de vanilie, 2 linguri crema cu fructe si tot asa pana punem jumatate din ele, asezam capsunile taiate si restul de crema dar tot la fel, 2 linguri crema de vanilie, 2 linguri crema cu fructe si tot asa pana este gata toata.
Cand terminam cu cremele, insiropam si al 2 lea blat, il asezam deasupra si presam putin cu mana.
Glazura:
Ciocolata o maruntim in recipientul mic cu cutit de la mixerul vertical.
O asezam intr-o cratita cu cele 150 ml frisca si punem pe foc pana ciocolata este topita complet, dar atentie sa nu inceapa sa fiarba.
Lasam 5 minute la racorit, apoi turnam glazura uniform deasupra si bagam tortul in frigider cateva ore sau peste noapte.
Mixam cele 200 ml de frisca lichida, imbracam marginile tortului, ornam dupa preferinta si punem cateva boabe de cafea.
Sa aveti pofta!
Produs preferat Shabby Chic: http://shabbychicshop.ro/vaze/525-varza-alba-cu-model-.html
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantana O zama simplu de preparat, aproape ca se face singura. Principalul este sa ai ingrediente de calitate. Doar fasolea...
Zama de fasole verde cu afumatura proaspataPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii