Tort cu crema duo, capsuni si glazura de ciocolata

Tortul cu crema duo, capsuni si glazura de ciocolata este un tort delicios, potrivit pentru o ocazie festiva sau de sarbatoare.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu crema duo, capsuni si glazura de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura si 1/2 cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom
  •  
  • Crema:
  • 400 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri amidon
  • 5 linguri zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 200 gr mascarpone
  • 1 lingura zahar pudra
  • 200 gr zmeura congelata
  • 20 capsuni proaspete
  • 15 gr gelatina
  • 1 canita ness pregatit si indulcit dupa gust
  •  
  • Glazura:
  • 160 gr ciocolata cu lapte
  • 150 ml frisca lichida
  • 200 ml frisca lichida pentru decor
  • bobite de cafea

Mod de preparare

Blatul:
Separam ouale, galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana se albesc.
Incorporam uleiul, esenta de rom, faina, cacaoa si praful de copt.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le incorporam usor in compozitia de galbenusuri.
Ungem o tava rotunda cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si punem compozitia de blat.
Introducem tava in cuptorul incins pentru 20-25 de minute pana blatul este copt.
Scoatem blatul cand este copt, il lasam sa se raceasca si il in doua.
Crema:
Intr-un bol punem galbenusurile cu zaharul si le batem cu telul mixerului vertical.
Adaugam amidonul, cateva linguri de lapte, semintele de la pastaia de vanilie si le incorporam usor.
Restul de lapte il punem la fiert cu pastaia de vanilie.
Cand da in clocot scoatem pastaia, incorporam compozitia cu amidon si lasam la foc mic pana se ingroasa ca o budinca, timp in care amestecam mereu in ea.
Dam crema deoparte, o acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceste complet.
Mixam mascarponele cu zaharul pudra, apoi incorporam crema de vanilie rece.
Punem zmeura decongelata cu 10 capsuni in recipientul mic cu cutit al mixerului vertical si le facem ca un piure.
Jumatate din crema de vanilie o amestecam cu piureul de fructe.
Punem gelatina la hidratat separat: 10 gr in 100 ml apa rece si cele 5 gr in 50 ml apa rece timp de 10 minute.
O punem apoi cate 20 de secunde in microunde sau pe baie de aburi pana se topeste .
Cele 10 gr. de gelatina le amestecam cu crema de fructe, iar cele 5 gr. cu crema de vanilie ramasa.
Restul de 10 capsuni le spalam si le taiem bucati potrivite.
Asezam prima foaie de blat pe un platou si un inel detasabil in jur.
Insiropam cu putin ness, apoi punem 2 linguri crema de vanilie, 2 linguri crema cu fructe si tot asa pana punem jumatate din ele, asezam capsunile taiate si restul de crema dar tot la fel, 2 linguri crema de vanilie, 2 linguri crema cu fructe si tot asa pana este gata toata.
Cand terminam cu cremele, insiropam si al 2 lea blat, il asezam deasupra si presam putin cu mana.
Glazura:
Ciocolata o maruntim in recipientul mic cu cutit de la mixerul vertical.
O asezam intr-o cratita cu cele 150 ml frisca si punem pe foc pana ciocolata este topita complet, dar atentie sa nu inceapa sa fiarba.
Lasam 5 minute la racorit, apoi turnam glazura uniform deasupra si bagam tortul in frigider cateva ore sau peste noapte.
Mixam cele 200 ml de frisca lichida, imbracam marginile tortului, ornam dupa preferinta si punem cateva boabe de cafea.
Sa aveti pofta!
Produs preferat Shabby Chic: http://shabbychicshop.ro/vaze/525-varza-alba-cu-model-.html


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de capsuni si smantana
Bucataras.RO

Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de capsuni si smantana

Reteta de preparare a papanasilor Ce buni au iesit si asa de repede i-am facut.

Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de capsuni si smantana
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola