Tort cu doua feluri de inghetata

Aceasta reteta de tort de inghetata este o varianta la clasica inghetata. Puteti sa preparati acest tort cu inghetatele dumneavoastra preferate, noi va oferim varianta cu inghetata de cacao si inghetata cu prajiturele.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu doua feluri de inghetata

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1lg cacao
  • 1 praf de copt.
  • 125g inghetata de cacao
  • 125g inghetata pralinata

Mod de preparare

Pentru blat se bat ouale cu zaharul si un zahar vanilat, se adauga faina, cacao si praful de copt. Se unge cu unt o forma de tarta si se coace aluatul 25 min. Se lasa sa se racesca foarte bine.

Se prepara inghetata de ciocolata dupa indicatiile din reteta. Dupa ce e gata, o asezam uniform peste blat si dam la congelator pentru o ora, pana face o crusta deasupra.

Preparam apoi inghetata de alune cu bucati de ciocolata, se aseaza peste stratul de inghetata de ciocolata si se da la congelator pentru inca 3 ore.


Tortul cu doua feluri de inghetata poate fi preparat cu aromele dumneavoastra preferate de inghetata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci