Se freaca galbenusurile cu zaharul, esentele si coaja de portocale si lamaie pana se dizolva cristalele complet. Separat se bate albusul spuma cu un p
Se freaca galbenusurile cu zaharul, esentele si coaja de portocale si lamaie pana se dizolva cristalele complet. Separat se bate albusul spuma cu un praf de sare. Se adauga alternativ cate doua linguri de albus si faina si se amesteca cu lingura de lemn de jos in sus. Se toarna compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins pentru aproximativ 40 de minte.
Crema:
Fructele dezghetate si scurse se zdrobesc in blender cu zaharul. Separat se topeste gelatina conform instructiunilor, se adauga la sucul de fructe incalzit, se amesteca bine iar apoi se adauga peste fructe. Frisca se bate bine si apoi se adauga pliculetul de intaritor si se mai bate un pic. Ciocolata se rupe bucatele si se topeste la bain marie sau in cuptorul cu microunde. Se adauga pe rand frisca si ciocolata peste pireul de fructe si se omogenizeaza. Blatul se taie in doua si se insiropeaza cu sucul din compot. Se aseaza primul blat in forma detasabila de tort, la mijloc se pune crema si deasupra celalalt blat.
Se tine de pe-o zip e alta la frigider. Se scoate si se orneaza dupa preferinta. Se serveste rece.
Alte retete recomandate:
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseUn tort cu ciocolată este întotdeauna un dulce savuros apreciat de toată lumea. Poate fi alegerea perfectă atunci când...
Tort duo de ciocolatăPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii