BLATUL: Cuptorul se incalzeste la 180 grade Toate ingredientele se amesteca pina devine omogene. O forma pt.torturi cu dimensiunea de 26 cm. se tapete
BLATUL:
Cuptorul se incalzeste la 180 grade
Toate ingredientele se amesteca pina devine omogene.
O forma pt.torturi cu dimensiunea de 26 cm. se tapeteaza cu hartie de copt, se intinde aluatul formand si o margine inalta cca. 1 cm,
Se da la cuptor pt cca 10-15 minute, sa arate auriu deschis
Dupa ce sa racit primul blat, se unge cu marmelada preferata…
Deasupra se pune blatul pt. torturi-cumparat-sau cel facut
CREMA:
Toate ingredientele se pun intrun vas la baie de abur.Se amesteca cu un tel pina devine cremos, apa in vas nu are voie sa fiarba. uptorul se incalzeste la 160 grade
Crema facuta mai inainte se toarna peste blatul tip biscuit si se da la cuptor pt. un timp de cca 40 minute. Se face proba cu cutitul,daca mai este lichid se mai lasa citeva minute
Fructele se spala, se cojesc si se taie in cubulete sau formele dorite
Se pun intrun vas cu atata apa numai cat le cuprinde si se lasa la fiert 2-3 clocote…
Se scot din apa si se pun la scurs, apa nu se arunca avem nevoie de ea. Intro tigaie,vas mai lat se pun cele 2-3 liguri cu zahar la caramelizat. Nu se amesteca pina nu devine lichid, se adauga untul si se amesteca.
Se stinge cu grija cu apa rezultata mai inainte (nu toata) de la compot, se ia de pe foc si se adauga fructele la marinat.
Dupa ce s-a racit tortul, se asaza fructele deasupra si se pregateste glazura pt. fructe-vezi cum scrie pe pachet.
Se asambleaza tortul intrun inel pt. torturi si apoi se toarna glazura deasupra.
Reteta Tort cu fructe caramelizate a fost propusa de Camila
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseSupă de roşii cu pui, fidea şi crutoane.
Supă de roşii cu pui, fidea şi crutoanePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii