Torturi

Reteta Tort cu fructe caramelizate

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort "Iepuras" cu mure si ciocolata (video)"
 
BLATUL:
Cuptorul se incalzeste la 180 grade
Toate ingredientele se amesteca pina devine omogene.
O forma pt.torturi cu dimensiunea de 26 cm. se tapete

ingrediente

   Aluat fraged: 50g zahar
   100g unt (margarina) rece
   150g faina
   sare
   aroma de vanilie si lamaie
   marmelada sau gem si un blat simplu
   Umplutura cremoasa:185 g lapte
   185 g frisca lichida-smantana pt frisca
   3 oua mari sau 4 mici
   20g praf budinca cu gust de vanilie
   80g zahar
   1 plic zahar vanilat
   aroma de lamaie
   Fructe caramelizate:1 kg pere-reteta originala
   sau mere
   etc
   zeama lamaie
   2-3 linguri cu zahar
   1 lingura cu unt (margarina)
   1 pachet glazura transparenta pt torturi-fructe

mod de preparare

BLATUL:


Cuptorul se incalzeste la 180 grade


Toate ingredientele se amesteca pina devine omogene.


O forma pt.torturi cu dimensiunea de 26 cm. se tapeteaza cu hartie de copt, se intinde aluatul formand si o margine inalta cca. 1 cm,


Se da la cuptor pt cca 10-15 minute, sa arate auriu deschis


Dupa ce sa racit primul blat, se unge cu marmelada preferata…


Deasupra se pune blatul pt. torturi-cumparat-sau cel facut





CREMA:


Toate ingredientele se pun intrun vas la baie de abur.Se amesteca cu un tel pina devine cremos, apa in vas nu are voie sa fiarba. uptorul se incalzeste la 160 grade


Crema facuta mai inainte se toarna peste blatul tip biscuit si se da la cuptor pt. un timp de cca 40 minute. Se face proba cu cutitul,daca mai este lichid se mai lasa citeva minute


Fructele se spala, se cojesc si se taie in cubulete sau formele dorite


Se pun intrun vas cu atata apa numai cat le cuprinde si se lasa la fiert 2-3 clocote…


Se scot din apa si se pun la scurs, apa nu se arunca avem nevoie de ea. Intro tigaie,vas mai lat se pun cele 2-3 liguri cu zahar la caramelizat. Nu se amesteca pina nu devine lichid, se adauga untul si se amesteca.


Se stinge cu grija cu apa rezultata mai inainte (nu toata) de la compot, se ia de pe foc si se adauga fructele la marinat.


Dupa ce s-a racit tortul, se asaza fructele deasupra si se pregateste glazura pt. fructe-vezi cum scrie pe pachet.


Se asambleaza tortul intrun inel pt. torturi si apoi se toarna glazura deasupra.
Reteta Tort cu fructe caramelizate a fost propusa de Camila





Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Incearca si Tort Diplomat Pusa
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe caramelizate" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.