Torturi

Reteta Tort cu fructe de padure si crema de ciocolata

portii reteta 20 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
gatire reteta 2h 
dyadya postat de
Postat pe: 14-06-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort cu crema ganache (reteta video)"
 
Un deliciu! Imbina perfect ciocolata fina si fructele de padure!

ingrediente

20 portii

Pentru blat ne sunt necesare:
   3 ouă mari
   o ceşcuţă cu lapte
   o ceşcuţă cu ulei
   2 ceşcuţe cu zahăr
   4 ceşcuţe cu faină
   sucul şi coaja de la o portocală
   coaja rasă de lămâie
   2 linguriţe cu praf de copt
Pentru cremă ne sunt necesare:
   500 ml frişcă lichidă
   300 g ciocolată cu lapte
   O păstaie de vanilie
   Opţional: 50 g unt (85% grăsime)
Pentru însiropat ne sunt necesare:
   200 ml apă plată
   4 linguri cu zahăr
   Sucul si coaja unei portocale
   100 gr fructe de pădure
Pentru ornat ne sunt necesare:
   200 g ciocolată neagră de calitate

mod de preparare

Pentru blat procedăm astfel: Mixăm ouăle împreună cu zaharul până ce obţinem o compoziţie cremoasă. Încorporăm, rând pe rând, uleiul, laptele şi făina împreună cu praful de copt. Presarăm coaja de portocala şi de lămâie si adaugăm sucul de portocală. Omogenizăm compoziţia şi o turnăm într-o tavă de copt unsă cu unt sau ulei. Pentru cremă procedăm astfel: Punem frişca lichidă, într-un vas, la foc mic. Cand ajunge la punctul de fierbere, adaugăm ciocolata ruptă în bucăţi mici. Amestecăm uşor cu o spatulă până se topeşte complet. Încorporăm untul si dăm vasul la rece pentru cateva ore. Mixăm apoi câteva minute. Se va obţine o cremă fină, densă. Pentru sirop procedăm astfel: Fierbem apa cu zahărul, până ce acesta din urmă se topeşte complet. Adaugăm fructele de pădure, coaja de portocală şi sucul acesteia. Continuăm fierberea încă 3-4 minute, după care se lasă la răcit. Pentru ansamblare: După răcirea completă, se taie blatul în trei părţi egale. Se aşază pe un platou primul blat. Se însiropează si se adaugă o parte din cremă si fructele de pădure uniform, procedându-se la fel cu următoarele două blaturi. Tortul se îmbracă în crema rămasă şi se ornează cu fâşii de ciocolată şi fructe de pădure. (Pentru decor: Ciocolata se topeşte, se întinde fâşii pe o folie şi apoi se ruleaza în jurul tortului.).
Incearca si Tort cu mere si nuci
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe de padure si crema de ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.