Tort cu fructe de padure si crema de vanilie

Se scot fructele de padure din congelator cu 15-20 minute inainte de preparare. Se separa cele 3 blaturi si se insiropeaza mai ales pe margini cu apa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tort cu fructe de padure si crema de vanilie

Ingrediente

  • 1 blat de tort din comert (3 blaturi)
  • 350-400 ml lapte
  • 500 gr frcute de padure congelate (in functie de preferinte)
  • 1 plic praf de spuma pentru deserturi cu gust de frisca (light)
  • 1 plic crema pentru prajituri cu gust de vanilie (dupa preferinte)
  • 1 sticluta esenta de vanilie
  • 2-3 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare

Se scot fructele de padure din congelator cu 15-20 minute inainte de preparare. Se separa cele 3 blaturi si se insiropeaza mai ales pe margini cu apa cu esenta de vanilie (doar cateva picaturi). Se prepara crema si frisca conform indicatiilor de pe ambalaj si se incepe aranjarea cremei si a fructelor pe primele 2 blaturi. Se orneaza apoi dupa preferinte blatul superior, doar cu frisca si fructele de padure.


Se poate servi imediat, neaparat cu sampanie sau lichioruri dulci.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc