Torturi

Reteta Tort cu fructe de padure si glazura de migdale

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 3h 
MIRELA postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Preparare crema
1. Se toarna laptele intr-un vas, se adauga vanilia, se aduce la fierbere si se da deoparte, acoperit pentru 15 min
2. Intr-un castr

ingrediente

   Pentru crema: 250 ml lapte gras
   1 vanilie
   80 g zahar
   2 oua mari
   125 pasta de migdale
   200 g ciocolata alba fin tocata (lindt sau baker's)
   2 linguri unt nesarat
   150 ml frisca lichida
   Pentru blat: 375 g faina
   300 g zahar
   1 lingura praf de copt
   1/2 lingurita sare
   125 ml apa calduta
   125 ml ulei vegetal
   5 oua mari separate
   1 lingura extract de vanilie
   1/2 lingurita extract de migdale
   2 lingurite coaja de lamaie
   250 ml compot de zmeura
   Pentru glazura: 600 g crema de branza la temperatura camerei
   125 g unt nesarat la temperatura camerei
   375 g zahar pudra
   1 lingura extract de vanilie
   3/4 lingurita extract de migdala
   fructe de padure asortate(zmeura
   fragi
   afene
   mure
   pot fi si capsuni)
   sirop de zmeura

mod de preparare

Preparare crema

1. Se toarna laptele intr-un vas, se adauga vanilia, se aduce la fierbere si se da deoparte, acoperit pentru 15 min

2. Intr-un castron se amesteca zaharul, faina, ouale, mixtura de lapte si vanilie, pasta de migdale si se pune la foc mic aproximativ 10 min mestecandu-se incontinua pana se ingroasa compozitia obtinandu-se o pasta mai groasa. Se ia de pe foc, se adauga ciocolata alba si untul, se omogenizeaza si se da la rece.

3. Se bate frisca

4. Se scoate pasta de la rece, se amesteca usor cu frisca, se acopera si se lasa in continuare la rece.



Preparare blat

1. Se incalzeste cuptorul la 170 grade C

2. Se unge o tava rotunda de tort cu diametrul de 26 cm

3. Se combina faina,200 g zahar,praful de copt si sarea intr-un castron.

4. Folosind mixerul electric se bat 125 ml de apa calduta cu ingredientele uscate, se adauga uleiul, galbenusurile, amandoua extractele si coaja de lamaie.

5. Separat se bat albusele cu restul de zahar pane se fac spuma si se adauga la restul dfe compozitie, amestecand usor de jos in sus

6. Se pune compozitia in tava pregatita, se coace blatul, se lasa la rece, se taie in 3 si se insiropeaza cu compotul de zmeura.



Preparare glazura

1. Se bate crema de branza, zaharul si amandoua extractele intr-un castron

2. Se pun fructele 30 minute in sirop, dupa care se scurg bine



Asamblare

1. Se pune doua straturi de crema intre cele 3 blaturi

2. Se imbraca tortul cu glazura de branza

3. Se monteaza fructele pe tort

4. Se da la rece
Incearca si Tort cu gem si fructe
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe de padure si glazura de migdale" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.