Preparare crema 1. Se toarna laptele intr-un vas, se adauga vanilia, se aduce la fierbere si se da deoparte, acoperit pentru 15 min 2. Intr-un castr
Preparare crema
1. Se toarna laptele intr-un vas, se adauga vanilia, se aduce la fierbere si se da deoparte, acoperit pentru 15 min
2. Intr-un castron se amesteca zaharul, faina, ouale, mixtura de lapte si vanilie, pasta de migdale si se pune la foc mic aproximativ 10 min mestecandu-se incontinua pana se ingroasa compozitia obtinandu-se o pasta mai groasa. Se ia de pe foc, se adauga ciocolata alba si untul, se omogenizeaza si se da la rece.
3. Se bate frisca
4. Se scoate pasta de la rece, se amesteca usor cu frisca, se acopera si se lasa in continuare la rece.
Preparare blat
1. Se incalzeste cuptorul la 170 grade C
2. Se unge o tava rotunda de tort cu diametrul de 26 cm
3. Se combina faina,200 g zahar,praful de copt si sarea intr-un castron.
4. Folosind mixerul electric se bat 125 ml de apa calduta cu ingredientele uscate, se adauga uleiul, galbenusurile, amandoua extractele si coaja de lamaie.
5. Separat se bat albusele cu restul de zahar pane se fac spuma si se adauga la restul dfe compozitie, amestecand usor de jos in sus
6. Se pune compozitia in tava pregatita, se coace blatul, se lasa la rece, se taie in 3 si se insiropeaza cu compotul de zmeura.
Preparare glazura
1. Se bate crema de branza, zaharul si amandoua extractele intr-un castron
2. Se pun fructele 30 minute in sirop, dupa care se scurg bine
Asamblare
1. Se pune doua straturi de crema intre cele 3 blaturi
2. Se imbraca tortul cu glazura de branza
3. Se monteaza fructele pe tort
4. Se da la rece
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăO reteta in ton cu vremea de-afara.
Placinta (melcisori) cu mere Painea integrala cu seminte de tot felul este sanatoasa si foarte gustoasa.
Paine integralaSe rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Comentarii