Tort cu fructe de padure si glazura de migdale

Preparare crema 1. Se toarna laptele intr-un vas, se adauga vanilia, se aduce la fierbere si se da deoparte, acoperit pentru 15 min 2. Intr-un castr

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru crema: 250 ml lapte gras
  • 1 vanilie
  • 80 g zahar
  • 2 oua mari
  • 125 pasta de migdale
  • 200 g ciocolata alba fin tocata (lindt sau baker's)
  • 2 linguri unt nesarat
  • 150 ml frisca lichida
  • Pentru blat: 375 g faina
  • 300 g zahar
  • 1 lingura praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 125 ml apa calduta
  • 125 ml ulei vegetal
  • 5 oua mari separate
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 1/2 lingurita extract de migdale
  • 2 lingurite coaja de lamaie
  • 250 ml compot de zmeura
  • Pentru glazura: 600 g crema de branza la temperatura camerei
  • 125 g unt nesarat la temperatura camerei
  • 375 g zahar pudra
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 3/4 lingurita extract de migdala
  • fructe de padure asortate(zmeura
  • fragi
  • afene
  • mure
  • pot fi si capsuni)
  • sirop de zmeura

Mod de preparare

Preparare crema

1. Se toarna laptele intr-un vas, se adauga vanilia, se aduce la fierbere si se da deoparte, acoperit pentru 15 min

2. Intr-un castron se amesteca zaharul, faina, ouale, mixtura de lapte si vanilie, pasta de migdale si se pune la foc mic aproximativ 10 min mestecandu-se incontinua pana se ingroasa compozitia obtinandu-se o pasta mai groasa. Se ia de pe foc, se adauga ciocolata alba si untul, se omogenizeaza si se da la rece.

3. Se bate frisca

4. Se scoate pasta de la rece, se amesteca usor cu frisca, se acopera si se lasa in continuare la rece.


Preparare blat

1. Se incalzeste cuptorul la 170 grade C

2. Se unge o tava rotunda de tort cu diametrul de 26 cm

3. Se combina faina,200 g zahar,praful de copt si sarea intr-un castron.

4. Folosind mixerul electric se bat 125 ml de apa calduta cu ingredientele uscate, se adauga uleiul, galbenusurile, amandoua extractele si coaja de lamaie.

5. Separat se bat albusele cu restul de zahar pane se fac spuma si se adauga la restul dfe compozitie, amestecand usor de jos in sus

6. Se pune compozitia in tava pregatita, se coace blatul, se lasa la rece, se taie in 3 si se insiropeaza cu compotul de zmeura.


Preparare glazura

1. Se bate crema de branza, zaharul si amandoua extractele intr-un castron

2. Se pun fructele 30 minute in sirop, dupa care se scurg bine



Asamblare

1. Se pune doua straturi de crema intre cele 3 blaturi

2. Se imbraca tortul cu glazura de branza

3. Se monteaza fructele pe tort

4. Se da la rece

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Eclere
1
Dulciuri

Eclere

Delicioase

Eclere
Bulgur colorat cu snitele de soia
2
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
3
Prajituri

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)

Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
Mâncare de năut cu sos de ceapă
4
Mancaruri de post

Mâncare de năut cu sos de ceapă

Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...

Mâncare de năut cu sos de ceapă
Placinta (melcisori) cu mere
5
Dulciuri

Placinta (melcisori) cu mere

O reteta in ton cu vremea de-afara.

Placinta (melcisori) cu mere
Parteneri
Paine integrala
Bucataras.RO

Paine integrala

     Painea integrala cu seminte de tot felul este sanatoasa si foarte gustoasa.

Paine integrala
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Gustos.RO

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
ReteteCulinare.RO

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)