Pentru blat se bat albusele spuma tare, se adauga apa si se continua sa se bata. Dupa aceea se adauga zaharul si dupa ce avem o spuma tare punem galbe
Pentru blat se bat albusele spuma tare, se adauga apa si se continua sa se bata. Dupa aceea se adauga zaharul si dupa ce avem o spuma tare punem galbenusurile si la final faina amestecata cu amidonul, praful de copt si cacao. Se coace in forma de tort de 26 cm tapetata cu hartie de copt 20-25min, pina cand scobitoarea este curata. Se lasa sa se raceasca si se taie o felie din blat de grosimea unui deget care se sfarama.
Pentru crema se fierbe budinca cu zaharul si laptele. La final, inainte de a fi luata de pe foc se adauga nuca macinata sau alunele. Se lasa sa se raceasca foarte bine.
Se pun fructele rosii cu 2 linguri zahar se lasa 20 min pentru a lasa suc (daca sunt proaspete sau congelate), iar daca sunt din compot se storc bine de suc, se amesteca cu zaharul si se fierb impreuna cu plicul de glazura rosie. Se toarna amestecul peste blatul in jurul caruia s-a pus inelul de tort si se lasa sa se raceasca.
Smantana se bate si se amesteca usor cu budinca si un plic gelatina dizolvata conform instructiunilor de pe plic. Crema se aseaza peste fructe. Deasupra se presara aluatul faramitat. Se lasa tortul la rece pentru cateva ore bune, chiar si de seara pina dimineata.
Se decoreaza cu putin zahar pudra.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseZilele astea am cotrobăit pe site, după rețete cu ardei iute și am dat peste minunăția asta de rețetă preparată de...
Ardei iuți cu stafide conservați în oțetPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii