Tort cu fructe si frisca

Se separa galbenusurile de albusuri, galbenusurile se freaca bine cu 200 gr zahar, albusurile se bat spuma. Se toarna galbenusurile peste albusurile

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort cu fructe si frisca

Ingrediente

  • 7 oua
  • 250 gr zahar
  • 500 gr. faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 estente vanilie
  • 500 ml. frisca
  • 1 banana
  • 1 portocala
  • 1 kiwi
  • 10-15 capsuni
  • 50 gr. stafide

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri, galbenusurile se freaca bine cu 200 gr zahar, albusurile se bat spuma. Se toarna galbenusurile peste albusurile batute spuma si se incorporeaza faina mestecand foarte incet cu o lingura. Se adauga praful de copt stins in otet si esenta de vanilie. Se aseaza in tava tapetata cu faina si se baga la cuptor circa 30-40 de minute.

Crema:

Frisca se bate spuma. Fructele se curata si se taie marunt. Se amesteca frisca cu fructele maruntite.

Siropul pentru blat:

Se pune la fiert apa cu zahar si o esenta de vanilie, se da la racit si se toarna peste blat dupa ce s-a scos din cuptor si s-a taiat.

Se adauga crema , apoi se orneaza cu capsuni si diverse alte fructe, stafide, ciocolata...


Se serveste dupa ce s-a tinut cel putin 30 minute la frigider. Este un tort foarte racoritor recomandat pentru sarbatori.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc