Torturi

Reteta Tort cu glazura de ciocolata

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
tysha postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru foile de blat, se amesteca galbenusurile cu zaharul, se adauga ciocolata rasa, faina si albusurile spuma.
Se coc 6 foi care se umplu cu crema

ingrediente

Ingrediente blat:
   12 oua
   250 gr zahar
   2 batoane ciocolata
   200 gr faina
Ingrediente crema:
   100 ml lapte
   250 gr nuci macinate
   150 gr zahar
   vanilie
   250 gr unt
   putin rom
Ingrediente glazura:
   160 gr zahar
   1 paharel apa
   100 gr ciocolata rasa
   unt cat o nuca

mod de preparare

Pentru foile de blat, se amesteca galbenusurile cu zaharul, se adauga ciocolata rasa, faina si albusurile spuma.


Se coc 6 foi care se umplu cu crema de nuci si se acopera cu glazura.


Pentru crema, Se fierbe laptele cu nucile, vanilia si zaharul, sa dea intr-un clocot. Se freaca untul spuma cu putin rom, dupa care se amesteca cele doua compozitii impreuna.


Pentru glazura, se fierbe zaharul cu apa pana se leaga. Se freaca apoi cu ciocolata frecata si incalzita in cuptor si se adauga untul.


Se glaseaza repede tortul.
Pofta buna!





Va recomandam si alte retete de prajituri:


Prajitura simpla si rapida cu visine


Chec cu visine


Strudel cu visine
Incearca si Tort de castane
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu glazura de ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.