Torturi

Reteta Tort cu jeleu de cirese si crema de vanilie cu mascarpone

portii reteta 12 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
gatire reteta 50m 
mirela0911 postat de
Postat pe: 25-06-2017
Adaugă în cartea de bucate
Pentru ca e sezonul, incercam diverse retete in care ciresele si nu numai, sunt vedetele verii! Retete dietetice

ingrediente

12 portii

   2 lg Amidon
   8 oua
   un praf de sare
   8 lg zahar
   4 lg apa rece
   4 lg ulei
   16 lg faina
   1 plic praf de copt
   2 oua
   100 g zahar
   400 ml lapte
   250 g mascarpone
   500 g cirese
   3-4 lg zahar (sau dupa gust)
   50 ml apa
   2 lg Amidon
   200 ml frisca lichida
   pt. insiropat: apa + zahar dupa gust si coaja rasa de lamaie
   2 plicuri zahar vanilat
   1 lgt esenta de vanilie

mod de preparare

Blatul:

Se separa ouale. Albusurile se mixeaza cu un praf cu sarem apoi se adauga pe rand, zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Se toarna apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se incorporeaza in spuma. Separat se amesteca faina cu praful de copt, apoi se incorporeaza in spuma in 2-3 reprize, prin miscari usoare de jos in sus. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt (26 cm) si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 30-35 de minute. Cand este gata, se lasa sa se raceasca apoi se taie in trei.

Crema de vanilie:

Ouale se amesteca bine cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga amidonul si laptele in fir subtire, amestecand continuu sa nu faca cocoloase. Se pune pe foc mic si se lasa sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca. Se adauga si esenta de vanilie si se lasa sa se raceasca. Se iau separat 3 lg din budinca, iar restul, dupa ce s-a racit, se mixeaza impreuna cu mascarponele pana se obtine o crema fina si pufoasa. Ciresele se spala, se curata de samburi si se pun intr-o craticioara cu zaharul. Se lasa 10-15 minute sa isi lase zeama, apoi se pun pe foc impreuna cu apa. Se lasa sa dea cateva clocite pana se inmoaie ciresele, apoi se adaga amidonul dizolvat in putina apa. Se amesteca pana se ingroasa, apoi se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca. Pe un platou, se asaza primul blat, se insiropeaza si se toarna jumatate din jeleul de cirese, apoi jumatate din crema de vanilie. Se asaza al doilea blat insiropat si se unge cu restul de jeleu si rema de vanilie. Se pune al treilea blat insiropat. Se da la rece pentru o jumatate de ora. Frisca lichida se mixeaza pana incepe sa devina ferma, dar nu foarte tare. Se amesteca cu budinca pastrata. Se imbraca tortul cu aceasta crema, iar deasupra se fac moatze. Se presara ciocolata rasa, se orneaza cu cateva cirese si se da la rece pana in momentul servirii. Pofta buna!

Incearca si Tort de capsuni cu portocale
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu jeleu de cirese si crema de vanilie cu mascarpone" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.