Torturi

Reteta Tort cu mascarpone

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Acest delicios tort cu branza mascarpone mai are in compozitie lapte, faina, unt, zahar, oua, budinca cu gust de frisca.

ingrediente

Pentru blat:
   200 gr faina
   100 gr unt
   60 gr zahar
   1 ou
Pentru crema:
   250 ml lapte
   80 gr zahar
   1 budinca cu gust de frisca
   150 gr mascarpone
Pentru ornat:
   50 gr bombonele colorate
   1 plic gelatina

mod de preparare

Pentru blat

Se amesteca faina cu untul, zaharul, oul si se framanta bine. Se inveleste aluatul in folie si se pune la rece pentru 30 de minute. Se tapeteaza o forma cu diametrul de 23 cm si se pune aluatul in ea. Se introduce in cuptor si se lasa la copt 15 minute.



Pentru crema

Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul si se adauga praful de budinca, amestecat in prealabil cu putin lapte. Se amesteca bine, apoi se ia de pe foc si se amesteca continuu pana se raceste. Se adauga apoi branza mascarpone in compozitie si se amesteca bine. Daca e nevoie se mai adauga zahar sau esenta. Se pune crema de branza peste blat, se orneaza cu bombonele si se toarna gelatina. Se lasa la rece pana la servire.


Se serveste rece.



Alte retete de dulciuri:



Pasca cu ciocolata



Pasca cu branza



Tort diplomat

Incearca si Tort de biscuiti cu serbet
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mascarpone" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.