Tort cu mere si aroma de rom

Tortul cu mere si aroma de rom este foarte delicios, usor de preparat si are un gust special de sezon. Intr-o oala inalta cam de 15 cm se topeste margarina.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort cu mere si aroma de rom

Ingrediente

  • 4 mere mari
  • 5 oua
  • 5 linguri apa
  • 1 esenta rom
  • zahar vanilat
  • cacao
  • scortisoara
  • o cana zahar
  • 9 linguri faina
  • 1plic glazura
  • margarina
  • praf de copt

Mod de preparare

Tortul cu mere si aroma de rom este foarte delicios, usor de preparat si are un gust special de sezon.

Intr-o oala inalta cam de 15 cm se topeste margarina cu 4 linguri de zahar. Se curata si se gauresc merele, inlaturand cocianul. Se aseaza merele in oala cu margarina si zaharul topit, in gaura de la mere se pune zahar, cacao si scortisoara in cantitate redusa! Se pune la cuptor sa se inmoaie merele, cam 20 min.
Se bat albusurile, apoi se adauga pe rand zaharul ,apa, esenta, zaharul vanilat, galbenusurile, praful de copt se amesteca cu faina.
Cand s-au inmuiat merele, turnati deasupra aluatul, si bagati in cuptorul incalzit. Se tine la foc mic. Verificati cu o scobitoare aluatul: cand nu ramane numic lipit de ea, e gata.

Se scoate tortul, se lasa la racit 10 minute, dupa care se acopera cu glazura preparata!


Tortul cu mere si aroma de rom cel mai bune e rece, tinut la frigider!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori