Torturi

Reteta Tort cu mere si crema

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Pentru tortul cu mere si crema aveti nevoie de 6 oua, o cana de zahar, o cana de faina, 2 linguri de ulei.

ingrediente

Blatul:
   6 oua
   o cana de zahar
   o cana de faina
   2 linguri de ulei si
   coaja de lamaie
Crema:
   250 ml vin alb
   370 g zahar
   1 ½ baton scortisoara
   4-6 cuisoare
   1 kg mere
   12 foi de gelatina alba
   400 g branza de vaci
   sucul si coaja de la o lamaie
   60 ml lichior de fructe
   750 g frisca
   12 fructe de zmeura
   10 g ciocolata

mod de preparare

Pentru tortul cu mere si crema se pune pe foc vinul, 250 g apa, 100 g zahar, jumatate de betisor de scortisoara impreuna cu doua - trei cuisoare, timp de 10-15 minute. Se curata 700 g mere, se taie in patru, se scot samburii si se taie cuburi mari, apoi se fierb in vin timp de 7-8 minute, dupa care se scot si se lasa la racit. Se da fiertura prin strecuratoare si se mai fierbe timp de cinci minute. Se inmoaie sase foi gelatina timp de o ora si se dilueaza in fiertura, apoi se amesteca cu bucatile de mar si se lasa la racit. Se taie blatul in doua si se unge cu dulceata primul blat, iar peste dulceata se pun merele.
Branza se amesteca cu 150 g zahar, coaja si sucul de lamaie si 20 g lichior de fructe; apoi se bat 250 ml de frisca si se adauga la amestec. Se aseaza peste mere si se pune alt blat si se apasa usor. Se lasa la frigider timp de trei pana la patru ore, apoi se imbraca in frisca ramasa de la branza. Se bate restul de frisca cu 20 g zahar, pana se intareste. Dupa ce imbracam tortul, pe margini si pe deasupra facem cu spritul o spirala la mijloc si dam la rece. Se fierb 250 ml de apa cu restul de lichior si de zahar, scortisoara si cuisoarele.
Se curata restul de mere, se scoate mijlocul, se taie fructele in inele; 12 bucati si se fierb in sirop timp de 5 minute. Restul de gelatina inmuiata se amesteca cu siropul de la fiertura merelor. Merele reci se ung cu siropul caldut si se aseaza pe tort in forma de cerc. in fiecare inel de mar, se introduce cate o boaba de zmeura. Pe spirala din frisca se presara ciocolata rasa.


Tortul cu mere si crema se serveste ornat cu frisca.

Incearca si Tort de portocale si nuci
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si crema" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 50 %
599.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.