Torturi

Reteta Tort cu mere si dulceata

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
elizeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Blatul. Se feaca bine zaharul pisat fin cu vanilia si untul si apoi cu ouale intregi si galbenusurile rascoapte. Se adauga apoi migdalele curatate si

ingrediente

Blatul:
   250 g zahar
   vanilie
   250 g unt
   3 oua
   2 galbenusuri rascoapte
   250 g migdale
   250 g faina
Umplutura:
   1 1/2 kg mere
   zahar
   dulceata

mod de preparare

Blatul. Se feaca bine zaharul pisat fin cu vanilia si untul si apoi cu ouale intregi si galbenusurile rascoapte. Se adauga apoi migdalele curatate si pisate fin.


Dupa ce s-au frecat bine toate, se adauga faina, amestecandu-se impreuna putin si usor. Nu se unge cu


unt forma de tort.


Se coace incet compozitia, la foc moale, 45 min. Apoi se lasa blatul sa se raceasca.


Umplutura. Se curata merele, se taie sferturi, se fierb cu putin zahar si se dau prin sita. Se acopera suprafata tortului cu mere apoi se aranjeaza pe deasupra fasii inguste din coca oprita, care se asaza ca un gratar.


Ca sa nu se arda la coacere, sub forma se pune o tava. Se poate acoperi tortul, daca dorim, cu dulceata sau chiar cu marmelada.






Pofta buna!

Alte torturi recomandate

Incearca si Diplomat cu trandafiri
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si dulceata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.