Tort cu nuca si dulceata de cirese amare

Tortul  cu nuca si dulceata de cirese amare este ideal pentru orice ocazie festiva. Se macina in robot 350 de grame de nuci cu 200 de grame de z

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Tort cu nuca si dulceata de cirese amare

Ingrediente

  • 350 de grame de nuci
  • 300 de grame de zahar
  • 5 oua
  • coaja rasa de la o portocala si sucul portocalei
  • 40 de grame de faina
  • Glazura:
  • un plic de sos de vanilie
  • 150 ml de lapte si coaja rasa de la o portocala

Mod de preparare

Tortul cu nuca si dulceata de cirese amare este ideal pentru orice ocazie festiva. Se macina in robot 350 de grame de nuci cu 200 de grame de zahar.

Intre timp se bat spuma cele 5 albusuri si se pun deoparte.

Se bat apoi cele 5 galbenusuri cu putin zahar.

Dupa care se adauga in robotul care se invarte incet coaja rasa de la o portocala, sucul portocalei, doua linguri de faina adica 40 de grame si amestecul de nuci si zahar.

Se adauga albusurile batute spuma si se se da la cuptor la 180°C pentru 45 de minute.

Se taie in doua si se umple cu dulceata de cirese amare.

Se amesteca un plic de sos de vanilie cu 150 ml de lapte si coaja rasa de la o portocala si amestecul se toarna pe tort ca si glazura.


Tortul se poate servi cu cafea sau sos de fructe acrisoare. Reteta Tort cu nuca si dulceata de cirese amare a fost propusa de Dayana

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc