Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi cremă ganache albă.

Portii
15
Timp pregatire
155 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
ridicata
Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 5 ouă
  • 2 linguri zahăr
  • un vârf linguriţă sare
  • 4 linguri zahăr
  • 2 linguri făină
  • 7 linguri nucă măcinată
  • un plic praf de copt
  • pentru crema de ciocolată cu ness:
  • 2 gălbenuşuri
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri (cu vârf) făină
  • 50 g unt
  • un plic ness
  • 50 g ciocolată cu lapte
  • 3 linguri frişcă lichidă
  • pentru siropul de fructe avem nevoie de:
  • 300 ml apă
  • 200 ml vin alb sec
  • 2 linguri zahăr
  • 1 măr şi o pară
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • 200 ml frişcă lichidă
  • Cremă ganache albă din: 100 g ciocolată albă şi 150 ml frişcă lichidă
  • Mieji de nucă rumenită
  • Zahăr colorat
  • 50 g ciocolată albă pentru decoraţiuni (inimioare şi litere)

Mod de preparare

Decoraţiuni:

Miejii de nucă se rumenesc 10 minute la cuptor, se lasă la răcit.

Se topeşte ciocolata albă pe baie de abur şi se lasă câteva minute să se răcească, dar nu să se întărească şi se toarnă într-un poş. Se formează pe o hârtie de copt inimioare, litere şi orice decoraţiuni mai doriţi. Se dau la frigider până la utilizare.

Miejii de nucă se dau prin ciocolată albă şi zahăr colorat.

Blatul:

Se bat spumă albuşurile cu zahărul şi un praf de sare. Se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, nuca şi făina amestecând bine. Se obţine o compozitie uşor moale, care se toarnă într-o cratiţă rotundă, pe foaie de copt, şi se dă la cuptor, la foc mic, aprox 35 de minute. Se lasă la răcit.

Siropul:

Pentru sirop, se pun la fiert apa cu vinul şi zahărul, iar când încep să se formeze bule, se scufundă fructele spălate şi tăiate felii. Se ţin fructele până se înmoaie, după care se scot şi se dau deoparte pe o farfurie. Se fierbe siropul în continuare cam 10 minute (până scade un pic). Se dă de pe foc şi se lasă la răcit.

Crema de ciocolată cu ness:

Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul şi făina, se toarnă încet laptele cald, se omogenizează şi se pune înapoi crăticioara pe foc. Se fierbe până se îngroaşă. Dupa ce se dă de pe foc, se adaugă untul, ciocolata cu lapte şi nessul şi se amesteca bine. Se lasă la răcit. Apoi se adaugă 3 linguri de frişcă lichidă şi se mai amestecă un minut cu mixerul.

Asamblare şi decor:

Se taie tortul în două foi, se însiropează, se umple cu cremă.

Se bate frişca lichidă până devine cremoasă şi consistentă, se ornează tortul astfel încât să arate ca un coşuleţ.

Pentru crema ganache albă: se pune frişca lichidă într-o crăticioară pe foc mic, se încălzeşte atât cât să ne frigă la deget, având grijă să nu fiarbă. Se dă de pe foc, se adaugă ciocolata albă ruptă în bucăţele, se amestecă bine şi se lasă la răcit cam 10 minute pe masă, apoi 10 minute la frigider. Se bate acum cu mixerul aşa cum facem în mod obişnuit cu frişca. Cu această cremă se fac trandafirii de pe tort.

Se decorează cu miejii de nucă glazuraţi şi decoraţiunile de ciocolată.

Se dă la rece până la servire.

Porţii: 15

Timp total: aprox 3h 20min

Poftă Bună!

Daca vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/10/tort-cu-nuca-ness-si-ciocolata-alba.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Supă de roşii cu pui, fidea şi crutoane
Bucataras.RO

Supă de roşii cu pui, fidea şi crutoane

Supă de roşii cu pui, fidea şi crutoane.

Supă de roşii cu pui, fidea şi crutoane
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise