Torturi

Reteta Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

portii reteta 15 porții
complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2h:35m 
gatire reteta 45m 
anca e. voicu postat de
Postat pe: 17-10-2017
Adaugă în cartea de bucate
>
Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi cremă ganache albă.

ingrediente

15 portii

pentru blat avem nevoie de:
   5 ouă
   2 linguri zahăr
   un vârf linguriţă sare
   4 linguri zahăr
   2 linguri făină
   7 linguri nucă măcinată
   un plic praf de copt
pentru crema de ciocolată cu ness:
   2 gălbenuşuri
   300 ml lapte
   2 linguri (cu vârf) făină
   50 g unt
   un plic ness
   50 g ciocolată cu lapte
   3 linguri frişcă lichidă
pentru siropul de fructe avem nevoie de:
   300 ml apă
   200 ml vin alb sec
   2 linguri zahăr
   1 măr şi o pară
pentru ornat avem nevoie de:
   200 ml frişcă lichidă
   Cremă ganache albă din: 100 g ciocolată albă şi 150 ml frişcă lichidă
   Mieji de nucă rumenită
   Zahăr colorat
   50 g ciocolată albă pentru decoraţiuni (inimioare şi litere)

mod de preparare

Decoraţiuni:
Miejii de nucă se rumenesc 10 minute la cuptor, se lasă la răcit.
Se topeşte ciocolata albă pe baie de abur şi se lasă câteva minute să se răcească, dar nu să se întărească şi se toarnă într-un poş. Se formează pe o hârtie de copt inimioare, litere şi orice decoraţiuni mai doriţi. Se dau la frigider până la utilizare.
Miejii de nucă se dau prin ciocolată albă şi zahăr colorat.


Blatul:
Se bat spumă albuşurile cu zahărul şi un praf de sare. Se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, nuca şi făina amestecând bine. Se obţine o compozitie uşor moale, care se toarnă într-o cratiţă rotundă, pe foaie de copt, şi se dă la cuptor, la foc mic, aprox 35 de minute. Se lasă la răcit.

Siropul:
Pentru sirop, se pun la fiert apa cu vinul şi zahărul, iar când încep să se formeze bule, se scufundă fructele spălate şi tăiate felii. Se ţin fructele până se înmoaie, după care se scot şi se dau deoparte pe o farfurie. Se fierbe siropul în continuare cam 10 minute (până scade un pic). Se dă de pe foc şi se lasă la răcit.

Crema de ciocolată cu ness:
Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul şi făina, se toarnă încet laptele cald, se omogenizează şi se pune înapoi crăticioara pe foc. Se fierbe până se îngroaşă. Dupa ce se dă de pe foc, se adaugă untul, ciocolata cu lapte şi nessul şi se amesteca bine. Se lasă la răcit. Apoi se adaugă 3 linguri de frişcă lichidă şi se mai amestecă un minut cu mixerul.

Asamblare şi decor:
Se taie tortul în două foi, se însiropează, se umple cu cremă.
Se bate frişca lichidă până devine cremoasă şi consistentă, se ornează tortul astfel încât să arate ca un coşuleţ.
Pentru crema ganache albă: se pune frişca lichidă într-o crăticioară pe foc mic, se încălzeşte atât cât să ne frigă la deget, având grijă să nu fiarbă. Se dă de pe foc, se adaugă ciocolata albă ruptă în bucăţele, se amestecă bine şi se lasă la răcit cam 10 minute pe masă, apoi 10 minute la frigider. Se bate acum cu mixerul aşa cum facem în mod obişnuit cu frişca. Cu această cremă se fac trandafirii de pe tort.
Se decorează cu miejii de nucă glazuraţi şi decoraţiunile de ciocolată.
Se dă la rece până la servire.


Porţii: 15

Timp total: aprox 3h 20min



Poftă Bună!


Daca vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/10/tort-cu-nuca-ness-si-ciocolata-alba.html

Incearca si Tort rapid cu fructe de padure
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca, ness si ciocolata alba" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 50 %
599.99 lei
299.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.