Torturi

Reteta Tort cu pepene rosu

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort cu nuca de cocos"
 
Tort cu pepene rosu este o reteta de sezon delicioasa. Pentru aceasta reteta de tort aveti nevoie de 500 grame pepene rosu.

ingrediente

Ingrediente pentru 16 bucati pentru o forma cu diametrul de 26 cm.: Pentru baza:
   200 grame biscuiti
   125 grame unt (moale)
Pentru crema:
   200 grame pepene rosu (bucati)
   75 de grame de zahar
   un pachet zahar vanilat
   8 foi (folii) de gelatina alba
   300 de grame de quark cu vanilie (Vanillequark)
   600 ml smantana de frisca.
Deasupra:
   500 grame pepene rosu (bucati)
   250 ml apa
   50 grame zahar
   3 foite de gelatina.
Pentru ornat:
   zahar pudra
   frunze de menta.

mod de preparare

Tort cu pepene rosu este o reteta de sezon delicioasa. Pentru aceasta reteta de tort a se pragateste mai intai baza sau blatul.




Biscuitii se taie (bucati mai mari) sau se rad pe razatoarea mare si se amesteca apoi cu untul (moale), apoi se framinta. Daca biscuitii dunt fara scortisoara se adauga scortisoara.




Cercul de la forma de tort se aseaza pe un platou, se unge cu ulei sau unt si se lipeste pe el (pe dinauntru) hartie de copt. Se pune drept baza, aluatul de biscuiti, se apasa, apoi se niveleaza.




Feliile de pepene (200 de grame) se sfarma (piure), se adauga zaharul si zaharul vanilat si se pun intr-o cratita sa se incalzeasca putin - nu sa fiarba! Intre timp, gelatina se lasa la inmuiat 5 minute in apa rece (dupa instructiunile de pe plic). Cand piureul de pepene cu zahar e cald, galatina inmuiata (5 min.) se scurge bine de apa, apasind-o si se adauga la piure-ul de pepene (in acest mod: se pune putina zeama de pepene calda peste gelatina inmuiata, se amesteca, apoi se adauga gelatina astfel dizolvata la piureul de pepene). Se lasa la racit.




 




Inainte sa se intareasca gelatina, se adauga quark-ul de vanilie si frisca. Se pune aceasta compozitie peste 'aluatul' de biscuiti, se niveleaza, apoi se face o mica adancitura si se lasa la frigider peste noapte. Ce se pune deasupra: Bucatile de pepene rosu (500 de grame) taiate mare, impreuna cu apa si zaharul se pun pe foc la incalzit (atentie! sa nu clocoteasca!). Se amesteca cu gelatina inmuiata, se da deoparte de pe foc si se lasa la racit.




Pana nu se intareste gelatina, se pune aceasta compozitie peste tortul (scos din frigider) si se pune din nou la racit.




Tortul intarit bine se scoate din frigider, se lia cercul de metal (de la forma de tort) si hartia de copt.


Tortul cu pepene rosu se decoreaza cu zahar pudra si frunze de menta. Reteta Tort cu pepene rosu a fost propusa de Gabriela Carmen Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Incearca si Foi de rulada albe pentru tort
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu pepene rosu" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.