Torturi

Tort cu pere si crema caramel

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:10m 
timeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru blat se amesteca toate ingredientele cu mixerul si se pun in tava de tort unsa si pudrata cu faina. Se coace blatul la foc potrivit.
Gelatina

ingrediente

   aluat: 100 g ciocolata alba rasa
   3 oua
   100 g zahar
   60 g amidon
   60 g faina
   un praf de copt
   crema: 5 foi gelatina
   100 g zahar
   500 ml lapte
   un plic budinca de vanilie
   deasupra: 4 pere
   300ml vin alb
   300ml smantana
   un pachet glazura
   40g zahar

mod de preparare

Pentru blat se amesteca toate ingredientele cu mixerul si se pun in tava de tort unsa si pudrata cu faina. Se coace blatul la foc potrivit.
Gelatina se pune la muiat. Zaharul se caramelizeaza si se toarna 450 ml lapte. Se da in fiert. Restul laptelui se amesteca cu praful de budinca si se toarna peste laptele clocotind. Se fierbe budinca. Se lasa sa se raceasca putin si se incorporeaza gelatina. Se spala perele si se taie in 4. Vinul, zaharul si scortisoara se fierb si se dizolva inauntru plicul de glazura. Frisca se bate si se amesteca cu crema de budinca.
Peste blat se pune crema, apoi perele si glazura. Se da tortul la rece.
Incearca si Tort Curcubeu
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu pere si crema caramel" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite