Torturi

Reteta Tort cu piersici si crema de mure

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Linzertorte"
 
Tortul cu piersici si crema de mure este un tort revigorant, usor si pufos, un tort festiv cu fructe potrivit pentru zilele de sarbatoare.

ingrediente

   Ingrediente pentru 16 felii
Blat:
   1 blat de ciocolata taiat pe 3 niveluri
   cumparat sau facut dupa reteta voastra favorita de blat
   100 g. zahar
   2 linguri lichior de piersici sau caise
    
Crema:
   800 g. jumatati de piersici (2 conserve de 850 ml)
   450 g. iaurt
   140 g. zahar
   150 g. piureu de mure
   15 g. gelatina granule sau 8 foite de gelatina
   400 ml. frisca
   4 linguri gem de mure
   100 g. mure
   1 plic Tort Gelee transparent
   100 g. ciocolata rasa

mod de preparare

La blaturi, va rog sa tineti cont de faptul ca sint extrem de subtiri si deci nu se prea preteaza insiroparii excesive! .




Se fierb 100 g. zahar cu 100 ml. apa pana se obtine un sirop gros, care se amesteca apoi cu lichiorul. Va sfatuiesc ca primul blat, acesta de jos, sa ramana neinsiropat si doar celelalte doua sa primeasca o mica "hidratare"







Se scurg piersicile si se pastreaza sucul.


 




Blatul de jos se "tapeteaza" cu jumatati de piersici. Se paseaza murele (puteti folosi si congelate)
...si daca va deranjeaza samburii, le puteti trece printr-o strecuratoare, amestecand intruna cu o lingura pentru a grabi procesul.




Se amesteca iaurtul cu 100 g. zahar si mure.




Se inmoaie gelatina intr-un vas cu apa rece timp de 10 minute.




Apoi se dizolva la microunde (sau bain-marie) pret de cateva secunde.
Mare atentie sa nu cumva sa o lasati mai mult (verificati din cand in cand daca s-a topit) ...caci altfel isi pierde toate calitatile de inchegare!
Deci doar pana cand se fluidizeaza...
Se inglobeaza apoi in crema.




Crema se da la rece.
Cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza 300 ml. frisca batuta.




2/3 din crema se aseaza pe piersici, se acopera cu blatul al doilea. Se aseaza restul de crema urmata de blatul de sus.




Se preseaza usor si tortul se da la rece pentru 3-4 ore, dupa care se unge cu gem de mure.




Pe margine se aseaza frisca batuta...iar deasupra, pe cat de ingenios putem, asezam piersici si mure.




Se prepara glazura din praf Tort Gelee transparent...desi eu am folosit rosu pana la urma, pentru ca mi-am imaginat ca ar arata mai bine ) ...40 g. zahar si 250 ml. suc de piersici si se aseaza pe fructe.
Urmati instructiunile de pe pachet, unde se specifica faptul ca amestecul obtinut se pune la fiert 1 minut, dupa care se toarna peste fructe, incepand din mijlocul tortului, urmand ca incet, incet sa se distribuie catre margini.




Se presara ciocolata rasa pe marginea tortului, cu mare grija.




Siiii, in sfarsit...momentul mult asteptat, cel al degustarii!!!




Nemaipomenit!!! Savuros si aromat la maxim!!!
Cu mare drag impart, cu voi toti, delicioasa felie din poza!!!







Reteta de Tort cu piersici si crema de fructe a fost propusa de Sava Laura pe forum culinar.


Serviti tortul cu piersici si mure de la rece.

Incearca si Tort de lamaie si smantana degresata
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piersici si crema de mure" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.