Zaharul si ouale intregi se bat cu mixerul pana se omogenizeaza compozitia care se adauga peste 250 ml lapte intr-o cratita si se dau la foc. Gelatina
Zaharul si ouale intregi se bat cu mixerul pana se omogenizeaza compozitia care se adauga peste 250 ml lapte intr-o cratita si se dau la foc.
Gelatina se dizolva in restul de lapte (eu le mai incalzesc la microunde 30 sec) si se pune peste lapte, oua, zahar. Se fierbe pana clocoteste, amestecandu-se continuu, apoi se lasa la racit (se poate grabi racirea sub un jet de apa rece). Frisca se bate si se amesteca cu crema racita apoi se pun fructele maruntite.
O cratita cu diametrul de 25 cm, sau mai mare, se captuseste cu folie alimentara. Se aseaza in ordine: un rand de rondele de ananas, kiwi, felii de portocale; jumatate din compozitia cu fructe; un strat de piscoturi insiropate (eu am pus sirop din conserva de piersici); cealalta jumatate din compozitia de fructe; ultimul strat de piscoturi. Se acopera cratita si se da la frigider pentru cel putin 12 ore.
Se serveste rece de la frigider.
Alte retete de tort recomandate:
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii