Tort cu piscoturi Vienez

Amestecam praful de budinca cu zaharul vanilat, cacao, lapte si rom. Frecam margarina cu zaharul pudra si adaugam la praful de budinca. Captusim o for

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 cutie de piscoturi
  • Pentru crema:
  • 2 dl lapte
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri cacao
  • 20-25 dkg zahar pudra
  • 2-3 linguri de rom
  • 35 dkg margarina
  • 2 dl frisca

Mod de preparare

Amestecam praful de budinca cu zaharul vanilat, cacao, lapte si rom. Frecam margarina cu zaharul pudra si adaugam la praful de budinca. Captusim o forma lunga de prajituri cu folie, o clatim cu apa rece si turnam crema. Deasupra cremei pozitionam transversal piscoturile lipite, turnam din nou crema, urmeaza un strat de piscoturi si crema din nou. Punem forma la frigider pentru o zi. Inainte de servire rasturnam prajitura pe o tava, indepartam folia, netezim suprafata cu un cutit udat si decoram cu frisca batuta. Prajitura se poate realiza si cu biscuiti. Cand feliem piscoturile par buline albe in crema maro.

Prajiturele cu ciocolata
Alte torturi recomandate

Tort de mere

Diplomat

Tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc