Torturi

Reteta Tort cu piscoturi, visine, iaurt si frisca

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
geogia postat de
Postat pe: 25-06-2017
Adaugă în cartea de bucate
Retete dietetice

ingrediente

8 portii

   250 g Piscoturi
   10 g gelatina
   150 g unt
   100 g zahar pudra
   300 g smantana
   300 g Iaurt
   500 g visine congelate sau proaspete
   400 ml smantana pentru frisca
   2 linguri Zahar

mod de preparare

Punem visinele pe foc, pana dau in clocot. Le punem intr-o strecuratoare. Caramelizam 2 linguri de zahar si stingem cu zeama de la visine. Lasam sa fiarba pana se topeste caramelul. Frecam untul moale cu zaharul pudra, adaugam treptat smantana si apoi iaurtul.

Punem gelatina sa se inmoaie.

Mixam smantana pentru frisca. Punem gelatina pe foc pana se topeste, apoi turnam in fir subtire peste compozitia de iaurt si unt. Adaugam si frisca batuta. Punem folie intr-un vas, turnam jumatate din crema, apoi asezam visinele tavalite prin razatura de ciocolata. Impingem putin visinele in crema, apoi asezam piscoturile usor inmuiate in siropul de caramel. Repetam procedura cu al doilea strat de crema, visine si piscoturi. Invelim vasul cu folie si introducem la frigider pana dimineata, cand rasturnam totul pe un platou si ornam dupa plac. Eu am ornat cu sirop de visine, ornamente de ciocolata si visine tavalite prin zahar.

Incearca si Tort cu ciocolata si portocale
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piscoturi, visine, iaurt si frisca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.