Retete dietetice
Punem visinele pe foc, pana dau in clocot. Le punem intr-o strecuratoare. Caramelizam 2 linguri de zahar si stingem cu zeama de la visine. Lasam sa fiarba pana se topeste caramelul. Frecam untul moale cu zaharul pudra, adaugam treptat smantana si apoi iaurtul.
Punem gelatina sa se inmoaie.
Mixam smantana pentru frisca. Punem gelatina pe foc pana se topeste, apoi turnam in fir subtire peste compozitia de iaurt si unt. Adaugam si frisca batuta. Punem folie intr-un vas, turnam jumatate din crema, apoi asezam visinele tavalite prin razatura de ciocolata. Impingem putin visinele in crema, apoi asezam piscoturile usor inmuiate in siropul de caramel. Repetam procedura cu al doilea strat de crema, visine si piscoturi. Invelim vasul cu folie si introducem la frigider pana dimineata, cand rasturnam totul pe un platou si ornam dupa plac. Eu am ornat cu sirop de visine, ornamente de ciocolata si visine tavalite prin zahar.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineMi se mai intampla sa raman in pana de inspiratie si nu mai stiu ce sa mai gatesc, dar cred ca asta o patim cu toii....asa...
Bors de fasole boabeIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii