Tort cu ricotta

Tortul cu ricotta se prepara usor, este delicios si poate fi ornat dupa bunul plac si imaginatia fiecaruia.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort cu ricotta

Ingrediente

  • 2 oua
  • 100 ml ulei
  • 100 gr zahar
  • 100 gr iaurt
  • 250 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • CREMA 1:
  • 250 gr ricotta
  • 250 ml frisca
  • CREMA 2:
  • 250 ml frisca
  • 2 linguri dulceata de struguri
  • DECOR:
  • frisca

Mod de preparare

BLATUL:

-mixam oule cu zaharul pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam uleiul treptat si mixam, adaugam iaurtul, faina amestecata cu praful de copt si sarea, coaja de lamaie si omogenizam amestecand cu lingura cu miscari usoare. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia.

CREMA 1:

-mixam frisca bine, dupa care adaugam ricotta si amestecam, daca dorim putem adauga zahar dupa gust.

CREMA 2:

-frisca mixata inainte o amestecam cu dulceata.

ASAMBLAREA:

-asezam prima foaie si o insiropam adaugam crema 1 (eu am adaugat si visine) foaia 2, o insiropam si adaugam crema 2 punem si ultima foaie la fel o insiropam si dam la frigider timp de 30 de minute dupa care il putem decora dupa bunul plac.

http://shabbychicshop.ro/ceasuri/852-ceas-home.html


Tortul cu ricotta se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci