Tort cu ricotta, ciocolata si zmeura

Tortul cu ricotta, ciocolata si zmeura este un tort lejer, usor de facut, delicios si cu siguranta nu va mai ramane nicio frimitura din aceasta minunatie!

Timp pregatire
3 minute
Complexitate
medie
Tort cu ricotta, ciocolata si zmeura

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1 foaie blat de tort din comert
  • 1 cutie ricotta
  • 200 ml frisca lichida
  • zahar pudra
  • dupa gust
  • 100 gr. fulgi de ciocolata amaruie
  • zmeura proaspata

Mod de preparare

Cu aceasta reteta doresc sa particip la concursul Castiga timp - testeaza produse Philips, care a inceput deja pe data de 22.04. Ma bucur tare mult ca am reusit si eu sa aflu la timp de aceasta campanie, mai ales ca am mare nevoie de un astfel de produs pt. testat. Trebuie sa recunosc ca pana acum am avut un robot de bucatarie de care am fost foarte multumita, dar care a cedat de curand. Din pacate, timpul meu liber este, practic inexistent, eu tot alergand intre serviciu, casa si navete, iar oboseala si criza de timp si-au facut simtita prezenta. Practic, aceste produse Philips sunt o minune la casa omului, pt. ca injumatatesc timpul petrecut la prepaparea retetelor, iar eu as putea sa ma ocup de multele treburi ramase in urma.

Nu pot spune ca am o reteta cu cantitati exacte pt. acest tort rapid, mai ales ca l-am pregatit cu ceea ce aveam prin casa, iar la mine functioneaza perfect metoda "ochiometrica"!

Mod de preparare:

Am inceput prin a aseza pe o farfurie foaia rotunda de blat, in jurul careia am fixat un inel de tort (diametrul de 28 cm).

Apoi am trecut la prepararea cremei reci: am batut bine 100 ml frisca, am incorporat usor cu spatula branza ricotta, apoi am adaugat zahar pudra, pana cand mi s-a parut destul de dulce.Urmatorul pas a fost sa inglobez putina zmeura proaspata (restul a fost pusa deoparte pt. decor). Crema obtinuta,fiind rece si destul de consistenta, a putut fi turnata cu usurinta peste blatul de tort, in interiorul inelului. Am dat totul la rece cca. 2 ore, timp in care tortul meu s-a asezat si s-a rigidizat usor, astfel incat feliile sa poata fi taiate usor. Desi se putea scoate deja din inel si servi, eu am preferat sa-i fac si o glazura de ciocolata.

Am incalzit bine frisca lichida ramasa (100 ml), apoi am adaugat fulgii de ciocolata amaruie si am amestecat bine, pana s-a topit ciocolata.

Pt. a crea acel efect de ciocolata scursa pe marginile tortului, am scos inelul de tort si am turnat usor glazura. Am dat iar la rece pt. 10 min, apoi am decorat cu zmeura proaspata si frunzulite de menta.

Enjoy!


Tortul cu ricotta, ciocolata si zmeura se serveste de la rece, ornat dupa bunul plac.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
3
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Parteneri
Aperitiv tarta floarea soarelui cu spanac
Bucataras.RO

Aperitiv tarta floarea soarelui cu spanac

M-am gandit sa sarbatorim intr-un mod placut inceputul verii astronomice sau solstitiul de vara si sa pregatim o tarta...

Aperitiv tarta floarea soarelui cu spanac
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!