Torturi

Reteta Tort cu stafide

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort cu crema ganache (reteta video)"
 
Blat:
Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la 180°C.
Faina se cerne impreuna cu cacao, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si sarea.
Ban

ingrediente

   Blat (38x26cm): 180ml apa
   2-1/2 cani faina
   3/4 cana cacao
   1-1/2 lingurita praf de copt
   1-1/2 lingurita bicarbonat
   2 lingurite scortisoara
   1/2 lingurita sare
   2 linguri suc de lamaie
   1 banana mare coapta bine
   350g tofu moale (kinu-dofu)
   1 cana zahar brun
   vanilie
   pt. insiropat blatul: 100-150 ml sirop
   Crema de cacao: 600g tofu
   esenta de rom
   3 linguri cacao
   60~100g miere sau sirop de artar
   200ml apa
   6g agar-agar (kanten)
   un praf de sare
   Crema cu stafide: crema de cacao
   1/2 cana stafide
   esenta de rom

mod de preparare

Blat:


Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la 180°C.


Faina se cerne impreuna cu cacao, praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si sarea.


Banana se pune in blender cu sucul de lamaie si se mixeaza, se adauga si tofu si se mixeaza, apoi zaharul, vanilia si apa si se mixeaza bine. Totul se toarna peste ingredientele uscate si se amesteca bine. Se toarna in tava cu hartie de copt si se coace 20-30 min. Va rezulta o foaie de blat de aprox. 1.5cm grosime.





Crema de cacao:


Tofu se da in 2-3 clocote, se scoate, se impatureste intr-un tifon si se pune la scurs intr-o sita; peste el se pune o greutate si se lasa cam 30 min. O sa scada de la 600g pana aproape de 400g.


Tofu scurs se pune in blender impreuna cu esenta de rom si se mixeaza bine.


Agarul se dizolva in apa, se adauga mierea, pudra de cacao, sarea si se tine amestecand continuu pana incepe sa clocoteasca, se face focul mic~potrivit, si se mai lasa cam 2-3 min. amestecand.


Se inchide focul si se toarna acest amestec, treptat, peste tofu din blender si se mixeaza putin. Se rastoarna intr-un castron si se raceste pe baie de gheata, amestecand continuu.


Se opresc cateva linguri de crema pentru a imbraca tortul, iar restul se foloseste la crema cu stafide.





Crema cu stafide:


Stafidele se pun la inmuiat in apa calduta cu esenta de rom (daca tortul nu se face "de post", stafidele se pot inmuia si in rom ), apoi se scurg bine de apa si se amesteca cu crema de cacao.





Blatul se imparte in trei parti egale. Prima foaie se insiropeaza, se unge cu jumatate din cantitatea de crema cu stafide, se aseaza a doua foaie de blat, se procedeaza la fel ca la prima, apoi a treia foaie de blat. Se insiropeaza si aceasta, apoi se imbraca tortul cu crema oprita (fara stafide) si se decoreaza dupa preferinta.



Reteta Tort cu stafide a fost propusa de CristinaK





Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Incearca si Tort cu stafide
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu stafide" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.