Tort cu visine Padurea Neagra

Tortul cu visine Padurea neagra este un tort minunat, o combinate perfecta intre visine si ciocolata. Prima data punem visinele intr-o strecuratoare pentru a indeparta excesul de umezeala. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si 6 linguri de apa pana

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort cu visine Padurea Neagra

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 50 g cacao
  • Umplutura:
  • 750 g compot de visine fara samburi
  • 80 g zahar
  • 2 plicuri de gelatina
  • 9 linguri tuica de visine
  • 1000 g smantana dulce
  • 4 plicuri intaritor de frisca
  • 16 visine pentru ornat

Mod de preparare

Prima data punem visinele intr-o strecuratoare pentru a indeparta excesul de umezeala. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si 6 linguri de apa pana ce se topeste zaharul. Albusurile se bat spuma, dupa care se amesteca cu galbenusurile. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se toarna peste compozitie, dar cernute si pe rand. Compozitia se pune intr-o tava de 26 cm in care se pune hartie pentru prajitura si se da la cuptor la 180 grade C pentru 50 de minute. Dupa ce e gata, se scoate din cuptor se lasa putin sa se raceasca in tava dupa care se desface tava, de ramele laterale si ramane doar blatul pe fundul tavii: Se pune un gratar deasupra si se intoarce blatul.

Se desprinde hartia de copt de pe blat. In timpul in care se raceste blatul, se scurge sucul de la compotul de visine, se pastreaza 12-16 visine pt. a fi puse pe tort la sfarsit. Sucul de la visine se amesteca cu gelatina si se pune la fiert. Cand gelatina incepe sa se ingroase si e aproape gata, se adauga restul de visine si se pune la racit. Intre timp se bate frisca cu 80 g. zahar si cele 4 plicuri de intaritor si se pune la frigider pentru a se intari. Se lasa blatul sa se raceasca complet si se taie de doua ori (eu l-am taiat de 3 ori) si am insiropat fiecare blat cu 3 linguri de tuica de visine(cine vrea poate sa puna si mai mult, dupa preferinta fiecaruia).

Primul blat de tort (ultimul de jos) se insiropeaza cu 3 linguri de tuica de visine, se adauga o jumatate din compozitia de gelatina cu visine, se intinde, dupa care se pune si un strat de frisca deasupra. Urmatorul blat de tort pe pune peste primul, se insiropeaza din nou cu 3 linguri de tuica de visine, dupa care se pune restul de la gelatina cu visine plus un strat de frisca.

Ultimul blat se insiropeaza de asemenea cu 3 linguri de tuica de visine, dupa care se pune un strat de frisca deasupra, dupa care se incepe cu ornarea tortului pe exterior cu restul de la frisca, cele 12-16 visine si ciocolata razuita.

Mentiuni: Se poate pune la mijlocul tortului stratul de frisca, iar celelalte doua parti cu gelatina cu visine si frisca.


Reteta Tort cu visine Padurea Neagra a fost propusa de Simona E. Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Frunze de vita oparite
2
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
3
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
4
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Parteneri
Tarta cu piept de pui si porumb
Bucataras.RO

Tarta cu piept de pui si porumb

TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite

Tarta cu piept de pui si porumb
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise