Tort cu visine si migdale

Preparare:ptr. a face blatul incalziti cuptorul la 180 grade. Ungeti cu grasime si tapetati fundul unei forme cu diametrul de 20cm. Amestecati faina c

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Tort cu visine si migdale

Ingrediente

  • Blat: 175g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 50g migdale macinate
  • 175g unt sau margarina la temp.camerei
  • 175g zahar
  • 3 oua
  • coaja rasa fin si suc de la o portocala
  • Ingrediente ptr stratul de deasupra: 900g visine fara samburi
  • 1 00ml suc de coacaze negre
  • 1/2 pachet de gelatina
  • 225g peltea de coacaze rosii
  • 175 ml frisca lichida(29-35% grasime)
  • 50g fulgi de migdale prajiti usor

Mod de preparare

Preparare:ptr. a face blatul incalziti cuptorul la 180 grade.

Ungeti cu grasime si tapetati fundul unei forme cu diametrul de 20cm.

Amestecati faina cu praful de copt, scortisoara, migdalele macinate, untul sau margarina,zaharul, ouale, coaja de portocala si 2 linguri suc de portocale.

Bateti bine compozitia 3-4 min. pana cand devine afanata si pufoasa.

Asezati jumatate din compozitie in forma si puneti deasupra jumatate din cantitatea de visine.

Puneti cu grija deasupra restul de compozitie.

Coaceti timp de 45-50 min. pana cand blatul devine auriu si consistent la atingere.

Lasati-l sa se raceasca 10 min., apoi scoteti-l din forma pe un gratar si lasati-l pana se raceste complet.

Spalati forma si tapetati marginea cu hartie pergament.

Aceasta trebuie sa depaseasca inaltimea marginii cu cca. 5cm.

Reasezati blatul in forma tapetata.

Ptr.glazura:incalziti sucul de coacaze intr-o cratita mica, presarati gelatina si amestecati pana se incorporeaza complet.

Incalziti pelteaua de coacaze pana devine lichida.

Amestecati-o cu sucul de coacaze si lasati-o sa se ingroase.

Asezati restul de visine deasupra blatului.

Cand pelteaua incepe sa se ingroase,intindeti-o cu ajutorul unei perii peste visine.

Lasati tortul la rece timp de 2 ore pana cand stratul de deasupra se intareste complet.

Scoateti cu grija blatul din forma.

Bateti frisca pana se intareste si intindeti-o pe marginea prajiturii.

Ornati apoi marginea prin presare cu fulgi de migdale.


Reteta Tort cu visine si migdale a fost propusa de adriana marcela

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Briose cu afine
3
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
5
Preparate sarate

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Parteneri
Piept de pui in crusta de mustar
Bucataras.RO

Piept de pui in crusta de mustar

Pieptul de pui poate deveni o masa sofisticata daca ii faci cu condimente bune. Reteta video de mai sus te va ajuta sa iti...

Piept de pui in crusta de mustar
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!