Torturi

Reteta Tort cu visine si migdale

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort de clatite cu ciocolata si fructe"
 
Preparare:ptr. a face blatul incalziti cuptorul la 180 grade.
Ungeti cu grasime si tapetati fundul unei forme cu diametrul de 20cm.
Amestecati faina c

ingrediente

   Blat: 175g faina
   1 lingurita praf de copt
   1 lingurita scortisoara macinata
   50g migdale macinate
   175g unt sau margarina la temp.camerei
   175g zahar
   3 oua
   coaja rasa fin si suc de la o portocala
   Ingrediente ptr stratul de deasupra: 900g visine fara samburi
   1 00ml suc de coacaze negre
   1/2 pachet de gelatina
   225g peltea de coacaze rosii
   175 ml frisca lichida(29-35% grasime)
   50g fulgi de migdale prajiti usor

mod de preparare

Preparare:ptr. a face blatul incalziti cuptorul la 180 grade.


Ungeti cu grasime si tapetati fundul unei forme cu diametrul de 20cm.


Amestecati faina cu praful de copt, scortisoara, migdalele macinate, untul sau margarina,zaharul, ouale, coaja de portocala si 2 linguri suc de portocale.


Bateti bine compozitia 3-4 min. pana cand devine afanata si pufoasa.


Asezati jumatate din compozitie in forma si puneti deasupra jumatate din cantitatea de visine.


Puneti cu grija deasupra restul de compozitie.


Coaceti timp de 45-50 min. pana cand blatul devine auriu si consistent la atingere.


Lasati-l sa se raceasca 10 min., apoi scoteti-l din forma pe un gratar si lasati-l pana se raceste complet.


Spalati forma si tapetati marginea cu hartie pergament.


Aceasta trebuie sa depaseasca inaltimea marginii cu cca. 5cm.


Reasezati blatul in forma tapetata.


Ptr.glazura:incalziti sucul de coacaze intr-o cratita mica, presarati gelatina si amestecati pana se incorporeaza complet.


Incalziti pelteaua de coacaze pana devine lichida.


Amestecati-o cu sucul de coacaze si lasati-o sa se ingroase.


Asezati restul de visine deasupra blatului.


Cand pelteaua incepe sa se ingroase,intindeti-o cu ajutorul unei perii peste visine.


Lasati tortul la rece timp de 2 ore pana cand stratul de deasupra se intareste complet.


Scoateti cu grija blatul din forma.


Bateti frisca pana se intareste si intindeti-o pe marginea prajiturii.


Ornati apoi marginea prin presare cu fulgi de migdale.



Reteta Tort cu visine si migdale a fost propusa de adriana marcela





Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Incearca si Tort Socolatina
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine si migdale" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.