Tort de alune

Se prajesc alunele, se dau prin masina si se amesteca bine cu faina, zaharul, untul frecat spuma, ouale. Compozitia se coace la foc potrivit, in tava

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 140 gr. alune
  • 140 gr. zahar pudra
  • 140 gr. faina
  • 140 gr. unt; Crema: 3 oua
  • 120 g zahar
  • 1 baton vanilie
  • 100 gr. unt
  • 3 batoane ciocolata

Mod de preparare

Se prajesc alunele, se dau prin masina si se amesteca bine cu faina, zaharul, untul frecat spuma, ouale. Compozitia se coace la foc potrivit, in tava bine unsa cu unt. Dupa ce s-a copt, se rastoarna si dupa ce s-a racit se imparte in trei parti egale. Intre foi se pune crema, preparata astfel: se bat pe foc 3 oua cu 120 gr. zahar, 1 baton vanilie, pina se ingroasa. Se lasa la rece. Dupa ce s-a racit, se adauga ciocolata rasa si muiata cu o lingura de apa si apoi untul frecat spuma. Se da la rece si se orneaza cu crema. In loc de alune se pot intrebuinta nuci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci