Blatul. Se amesteca 3 oua cu 12 galbenusuri, zaharul pisat cu vanilia, alunele macinate, nucsoara rasa, zeama de lamaie
Blatul.
Se amesteca 3 oua cu 12 galbenusuri, zaharul pisat cu vanilia, alunele macinate, nucsoara rasa, zeama de lamaie, albusurile spuma si pesmetul pisat, presarat cate putin.
Compozitia obtinuta se coace, in forma de tort unsa, circa o ora. Blatul se taie orizontal in doua felii egale, se umple cu marmelada de caise, iar deasupra se
glaseaza.
Glazura. Se freaca bine la rece romul cu zaharul pana capata consistenta dorita.
Se poate glasa si cu glazura de lamaie, in loc de rom folosind aceeasi cantitate de lamaie.
Deasupra se aranjeaza, in forma de coroana, alunele intregi inmuiate in zahar legat, iar in mijlocul tortului se asaza fructe zaharisite.
Alta glazura se obtine din: 220 g zahar,1 pahar apa, 1 lingurita rom si zeama de la 1 lamaie.
Zaharul cu apa se leaga pe foc, apoi se adauga romul si zeama de lamaie.
Se amesteca bine si se pune peste tort.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii