Tort de alune cu marmelada si glazura de rom

Blatul. Se amesteca 3 oua cu 12 galbenusuri, zaharul pisat cu vanilia, alunele macinate, nucsoara rasa, zeama de lamaie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul
  • 11 oua
  • 4 gabenusuri
  • 30 g zahar pisat cu vanilie
  • 300 g alune macinate
  • 1/4 nucsoara rasa
  • zeama unei lamai
  • 2 linguri pesmet
  • Umplutura
  • marmelada de caise
  • Glazura
  • 250 g zahar pudra
  • 2 linguri de rom
  • Garnitura
  • zahar legat
  • fructe zaharisite
  • alune
  • intregi

Mod de preparare

Blatul.

Se amesteca 3 oua cu 12 galbenusuri, zaharul pisat cu vanilia, alunele macinate, nucsoara rasa, zeama de lamaie, albusurile spuma si pesmetul pisat, presarat cate putin.

Compozitia obtinuta se coace, in forma de tort unsa, circa o ora. Blatul se taie orizontal in doua felii egale, se umple cu marmelada de caise, iar deasupra se

glaseaza.

Glazura. Se freaca bine la rece romul cu zaharul pana capata consistenta dorita.

Se poate glasa si cu glazura de lamaie, in loc de rom folosind aceeasi cantitate de lamaie.

Deasupra se aranjeaza, in forma de coroana, alunele intregi inmuiate in zahar legat, iar in mijlocul tortului se asaza fructe zaharisite.

Alta glazura se obtine din: 220 g zahar,1 pahar apa, 1 lingurita rom si zeama de la 1 lamaie.

Zaharul cu apa se leaga pe foc, apoi se adauga romul si zeama de lamaie.

Se amesteca bine si se pune peste tort.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc