Tort de alune cu marmelada si glazura de rom

Blatul. Se amesteca 3 oua cu 12 galbenusuri, zaharul pisat cu vanilia, alunele macinate, nucsoara rasa, zeama de lamaie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul
  • 11 oua
  • 4 gabenusuri
  • 30 g zahar pisat cu vanilie
  • 300 g alune macinate
  • 1/4 nucsoara rasa
  • zeama unei lamai
  • 2 linguri pesmet
  • Umplutura
  • marmelada de caise
  • Glazura
  • 250 g zahar pudra
  • 2 linguri de rom
  • Garnitura
  • zahar legat
  • fructe zaharisite
  • alune
  • intregi

Mod de preparare

Blatul.

Se amesteca 3 oua cu 12 galbenusuri, zaharul pisat cu vanilia, alunele macinate, nucsoara rasa, zeama de lamaie, albusurile spuma si pesmetul pisat, presarat cate putin.

Compozitia obtinuta se coace, in forma de tort unsa, circa o ora. Blatul se taie orizontal in doua felii egale, se umple cu marmelada de caise, iar deasupra se

glaseaza.

Glazura. Se freaca bine la rece romul cu zaharul pana capata consistenta dorita.

Se poate glasa si cu glazura de lamaie, in loc de rom folosind aceeasi cantitate de lamaie.

Deasupra se aranjeaza, in forma de coroana, alunele intregi inmuiate in zahar legat, iar in mijlocul tortului se asaza fructe zaharisite.

Alta glazura se obtine din: 220 g zahar,1 pahar apa, 1 lingurita rom si zeama de la 1 lamaie.

Zaharul cu apa se leaga pe foc, apoi se adauga romul si zeama de lamaie.

Se amesteca bine si se pune peste tort.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori