Blatul.
Se amesteca 3 oua cu 12 galbenusuri, zaharul pisat cu vanilia, alunele macinate, nucsoara rasa, zeama de lamaie
mod de preparare
Blatul.
Se amesteca 3 oua cu 12 galbenusuri, zaharul pisat cu vanilia, alunele macinate, nucsoara rasa, zeama de lamaie, albusurile spuma si pesmetul pisat, presarat cate putin.
Compozitia obtinuta se coace, in forma de tort unsa, circa o ora. Blatul se taie orizontal in doua felii egale, se umple cu marmelada de caise, iar deasupra se
glaseaza.
Glazura. Se freaca bine la rece romul cu zaharul pana capata consistenta dorita.
Se poate glasa si cu glazura de lamaie, in loc de rom folosind aceeasi cantitate de lamaie.
Deasupra se aranjeaza, in forma de coroana, alunele intregi inmuiate in zahar legat, iar in mijlocul tortului se asaza fructe zaharisite.
Alta glazura se obtine din: 220 g zahar,1 pahar apa, 1 lingurita rom si zeama de la 1 lamaie.
Zaharul cu apa se leaga pe foc, apoi se adauga romul si zeama de lamaie.
Se amesteca bine si se pune peste tort.
Incearca si Prajitura cu branza si capsuni
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de alune cu marmelada si glazura de rom" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Incearca alte reţete cu:
toate—
urmărește-ne
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe