Tort de branza cu Raffaello

Tortul de branza cu raffaello este o reteta de tort delicat si fin, foarte delicios, ce poate fi pregatit fara frica pentru orice ocazie festiva. Este foarte simplu de facut, iar rezultatul este delicios.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort de branza cu Raffaello

Ingrediente

  • 120g biscuiti simpli
  • 60g unt moale
  • 1 cutie lapte de cocos (400g)
  • 7g agar-agar (sau 8g gelatina dizolvata in 50ml apa)
  • 50g zahar (sau 80-100g ca sa iasa mai dulce)
  • 1-2 linguri lichior de cocos (optional)
  • 250g branza-crema la temp. camerei (sau pusa cateva secunde la microunde)
  • bomboane Raffaello
  • 20g fulgi de cocos.

Mod de preparare

Biscuitii se zdrobesc (se pun intr-o punga si se zdrobesc cu facaletul sau se pun in mixer cu tocator). Se amesteca cu untul moale si se "preseaza" pe fundul unei forme detasabile si se da la frigider sa se intareasca. Bomboanele se scot din pungulite. Separat, intr-un castron adanc, se freaca putin branza. Laptele de cocos se amesteca cu agarul si zaharul si se pune pe foc, amestecand continuu. Cand incepe sa fiarba se face focul mai mic si se mai tine cam 2 min. amestecand continuu. Se da deoparte, se adauga lichiorul si se amesteca. Se strecoara si se toarna usor peste branza in care se amesteca continuu; cu amestecul de agar trebuie "lucrat" rapid fiindca se incheaga repede, chiar daca este cald. Se toarna putin din amestecul cu banza peste "blatul" de biscuiti intarit (cat sa-l acopere), se aseaza bomboanele Raffaello pe margine, una langa alta, si se toarna apoi si restul de crema. Se niveleaza (crema acopera si bomboanele), se presara fulgii de cocos, se preseaza usor ca sa se "prinda" de crema si se da la frigider cel putin 2 ore.


Pofta buna! Reteta Tort de branza cu Raffaello a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si ardei copt
3
Supe de legume

Supa crema de legume si ardei copt

Hranitor si dietetic!!!

Supa crema de legume si ardei copt
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Ciorba de burta de vita
5
Supe de carne

Ciorba de burta de vita

Delicioasa in orice sezon!

Ciorba de burta de vita
Parteneri
Quesadilla
Bucataras.RO

Quesadilla

Am fost duminica la un restaurant cu specific mexican si mi s-a deschis apetitul pentru retete mexicane:D Am inceput usor cu...

Quesadilla
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!