Tort de castane cu crema de ciocolata si cafea

Blatul Se freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga castanele fierte, curatate si date prin masina si albusurile

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul
  • 5 oua
  • vanilie
  • pahar zahar
  • 500 g castane
  • Crema
  • 250 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 batoane ciocolata rasa
  • 1 ceasca lapte
  • 1 cescuta cafea
  • 1 cescuta
  • rom
  • Garnitura
  • frisca
  • Blatul
  • Se freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga castanele fierte
  • curatate si
  • date prin masina si albusurile spuma. Se coace compozitia in forma unsa. Cand este rece
  • se taie un capac subtire din blat si cu o lingura se scoate miezul dinauntru. Tot ceea ce s-a
  • scos din blat se faramiteaza cu furculita si se amesteca cu jumatate din crema cu care se
  • umple tortul
  • Crema. Untul se freaca spuma. Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra
  • se
  • adauga ciocolata rasa topita in lapte
  • cafeaua si romul. in loc de cafea se poate folosi franc
  • sau cicoare care este mai aromata. Compozitia se amesteca cu miezul din blat
  • dupa care
  • se umple cu ea golul din blat. Se pune capacul deasupra si se imbraca tortul cu restul de
  • crema. Se poate umple golul si cu frisca in loc de crema. Se garniseste desupra cu frisca

Mod de preparare

Blatul

Se freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga castanele fierte, curatate si date prin masina si albusurile spuma. Se coace compozitia in forma unsa. Cand este rece

se taie un capac subtire din blat si cu o lingura se scoate miezul dinauntru. Tot ceea ce s-a scos din blat se faramiteaza cu furculita si se amesteca cu jumatate din crema cu care se umple tortul.

Crema.

Untul se freaca spuma. Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra, se adauga ciocolata rasa topita in lapte, cafeaua si romul.

In loc de cafea se poate folosi cicoare care este mai aromata.

Compozitia se amesteca cu miezul din blat, dupa care

se umple cu ea golul din blat. Se pune capacul deasupra si se imbraca tortul cu restul de crema. Se poate umple golul si cu frisca in loc de crema. Se garniseste desupra cu frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Tort cu afine, ciocolata alba si crema de lamaie
Bucataras.RO

Tort cu afine, ciocolata alba si crema de lamaie

Pentru mamica mea iubita, un tort racoritor, de vara.

Tort cu afine, ciocolata alba si crema de lamaie
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise