Blatul Se freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga castanele fierte, curatate si date prin masina si albusurile
Blatul
Se freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga castanele fierte, curatate si date prin masina si albusurile spuma. Se coace compozitia in forma unsa. Cand este rece
se taie un capac subtire din blat si cu o lingura se scoate miezul dinauntru. Tot ceea ce s-a scos din blat se faramiteaza cu furculita si se amesteca cu jumatate din crema cu care se umple tortul.
Crema.
Untul se freaca spuma. Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra, se adauga ciocolata rasa topita in lapte, cafeaua si romul.
In loc de cafea se poate folosi cicoare care este mai aromata.
Compozitia se amesteca cu miezul din blat, dupa care
se umple cu ea golul din blat. Se pune capacul deasupra si se imbraca tortul cu restul de crema. Se poate umple golul si cu frisca in loc de crema. Se garniseste desupra cu frisca.
Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereDin categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...
Piure de cartofi cu spanac si leurdaSalata de cartofi noi cu dressing de iaurt și muștar este o combinație răcoritoare și gustoasă, perfectă pentru zilele...
Salata de cartofi noi cu dressing de iaurt si mustarMâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Tapioca, un ingredient japonez, este iubit de noi in combinatie cu dulceturi de casa, cu nuci,etc. si iubim fiecare desrt...
Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapioca
Comentarii