Torturi

Reteta Tort de castane cu crema de ciocolata si cafea

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 40m 
ushordegatit postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Blatul
Se freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga castanele fierte, curatate si date prin masina si albusurile

ingrediente

   Blatul
   5 oua
   vanilie
   pahar zahar
   500 g castane
   Crema
   250 g unt
   3 galbenusuri
   3 linguri zahar pudra
   3 batoane ciocolata rasa
   1 ceasca lapte
   1 cescuta cafea
   1 cescuta
   rom
   Garnitura
   frisca
   Blatul
   Se freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga castanele fierte
   curatate si
   date prin masina si albusurile spuma. Se coace compozitia in forma unsa. Cand este rece
   se taie un capac subtire din blat si cu o lingura se scoate miezul dinauntru. Tot ceea ce s-a
   scos din blat se faramiteaza cu furculita si se amesteca cu jumatate din crema cu care se
   umple tortul
   Crema. Untul se freaca spuma. Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra
   se
   adauga ciocolata rasa topita in lapte
   cafeaua si romul. in loc de cafea se poate folosi franc
   sau cicoare care este mai aromata. Compozitia se amesteca cu miezul din blat
   dupa care
   se umple cu ea golul din blat. Se pune capacul deasupra si se imbraca tortul cu restul de
   crema. Se poate umple golul si cu frisca in loc de crema. Se garniseste desupra cu frisca

mod de preparare

Blatul


Se freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga castanele fierte, curatate si date prin masina si albusurile spuma. Se coace compozitia in forma unsa. Cand este rece


se taie un capac subtire din blat si cu o lingura se scoate miezul dinauntru. Tot ceea ce s-a scos din blat se faramiteaza cu furculita si se amesteca cu jumatate din crema cu care se umple tortul.





Crema.


Untul se freaca spuma. Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra, se adauga ciocolata rasa topita in lapte, cafeaua si romul.


In loc de cafea se poate folosi cicoare care este mai aromata.


Compozitia se amesteca cu miezul din blat, dupa care


se umple cu ea golul din blat. Se pune capacul deasupra si se imbraca tortul cu restul de crema. Se poate umple golul si cu frisca in loc de crema. Se garniseste desupra cu frisca.
Incearca si Tort de fistic
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de castane cu crema de ciocolata si cafea" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite