Tort de castane cu frisca pralinata

Se bat ouale cu zaharul pe coltul masinii sau la foc mic si cand compozitia sta pe tel consistent se adauga faina si piureul de castane, se amesteca s

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 200 g zahar pudra
  • 4 linguri piure de castane
  • 4 linguri faina
  • 100 ml rom pentru stropit foile
  • Umplutura:
  • 200 g alune
  • 200 g zahar pentru caramelizat alunele
  • 300 g frisca
  • 2 plicuri zahar vanilat sau baton de vanilie
  • Garnitura:
  • 200 g frisca
  • 200 g zahar pentru beteala de zahar ars

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul pe coltul masinii sau la foc mic si cand compozitia sta pe tel consistent se adauga faina si piureul de castane, se amesteca si se toarna totul intr-o

forma in strat de 1 cm grosime.

Dupa coacere si racire se taie blatul in doua si se stropeste cu rom. Se umple cu frisca pralinata, adica frisca batuta, indulcita si vanilata se amesteca

usor cu pralineul (nugaua, alunele caramelizate in zahar si pisate).

Se orneaza totul cu frisca si cu beteala de zahar ars.
Pofta buna!

Alte retete dulciuri:

Deliciu cu visine si bezea

Prajitura cu rom si visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc