Torturi

Reteta Tort de castane cu frisca pralinata

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
tysha postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Se bat ouale cu zaharul pe coltul masinii sau la foc mic si cand compozitia sta pe tel consistent se adauga faina si piureul de castane, se amesteca s

ingrediente

Blatul:
   6 oua
   200 g zahar pudra
   4 linguri piure de castane
   4 linguri faina
   100 ml rom pentru stropit foile
Umplutura:
   200 g alune
   200 g zahar pentru caramelizat alunele
   300 g frisca
   2 plicuri zahar vanilat sau baton de vanilie
Garnitura:
   200 g frisca
   200 g zahar pentru beteala de zahar ars

mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul pe coltul masinii sau la foc mic si cand compozitia sta pe tel consistent se adauga faina si piureul de castane, se amesteca si se toarna totul intr-o


forma in strat de 1 cm grosime.


Dupa coacere si racire se taie blatul in doua si se stropeste cu rom. Se umple cu frisca pralinata, adica frisca batuta, indulcita si vanilata se amesteca


usor cu pralineul (nugaua, alunele caramelizate in zahar si pisate).


Se orneaza totul cu frisca si cu beteala de zahar ars.
Pofta buna!





Alte retete dulciuri:


Deliciu cu visine si bezea


Prajitura cu rom si visine
Incearca si Tort de iaurt , branza de vaci si fructe , fara coacere
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de castane cu frisca pralinata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.