Tort de ciocolata cu cirlionti

Tortul de ciocolata cu carlionti de ciocolata, este o reteta minunata de tort, perfect pentru orice ocazie festiva. Metoda de decorare este simpla si accesibila oricui.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Tort de ciocolata cu cirlionti

Ingrediente

  • Blat:
  • 225 g ciocolata amaruie rupta bucati mici
  • 4 oua
  • 2 linguri zahar
  • 100 g unt nesarat
  • 100 g faina
  • un praf de copt.
  • Crema neagra:
  • 350 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt nesarat
  • 300 ml frisca nebatuta
  • 2 linguri coniac.
  • Crema alba:
  • 400 g ciocolata alba
  • bucati
  • 50 g unt nesarat
  • 350 ml frisca nebatuta.
  • Cirlionti de ciocolata:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • cacao.

Mod de preparare

Ciocolata pentru blat se aseaza intr-un castron deasupra unei cratite cu apa ce fierbe mocnit si amestecati pina s-a topit. Se lasa la racit. Se bat albusele spuma tare, se adauga zaharul pentru blat si se bate in continuare. Se adauga galbenusele pe rind, faina, praful de copt si ciocolata racita. Se coace 45-50 min in tava tapetata. Se lasa sa se racesca 10 min in tava apoi se aseaza pe un gratar. Se taie rece in 3 straturi orizontale.

Pentru crema de ciocolata maruie se pune ciocolata si untul intr-un castron desupra unei cratite cu apa ce fierbe la temperatura mica. Se amesteca pina se topeste si se lasa sa se racesca compozitia. Se bate frisca pina se ridica usor. Se incorporeaza o treime in amestecul de ciocolata. Se incorpozeaza frisca ramasa si coniacul.

Se pune blatul in tava, se toarna crema de ciocolata neagra si se niveleaza. Se acopera cu stratul 2. Se face crema de ciocolata alba la fel ca si cea neagra dar fara coniac. Se toarna 2 parti peste blat si se niveleaza.

Se pune capacul tortului.  Cu restul de crema alba se imbraca peretii torturtului. Se da la frigider 5 ore.

Pentru cirliontii de ciocolata se topeste ciocolata si se toarna pe o tava de copt intinsa. Se fac cirlionti tragind cu cutitul. Se pun la frigider si se aranjeaza pe tort in momentul servirii. Se presara cu cacao desupra.


Tortul cu cirlionti de ciocolata se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci