Torturi

Reteta Tort de ciocolata cu crema de nuci si glazura de ciocolata

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:40m 
lavedrine postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Foile de blat.
Se amesteca galbenusurile cu zaharul, se adauga ciocolata rasa, faina si albusurile spuma. Se coc 6 foi

ingrediente

   Foile de blat - 12 oua
   250 g zahar
   2 batoane ciocolata
   200 g faina
   Crema - 100 ml lapte
   250 g nuci macinate
   150 g zahar
   vanilie
   250 g unt
   putin rom
   Glazura - 160 g zahar
   1 paharel apa
   100 g ciocolata rasa
   unt cat o nuca

mod de preparare

Foile de blat.


Se amesteca galbenusurile cu zaharul, se adauga ciocolata rasa, faina si albusurile spuma. Se coc 6 foi care se umplu cu crema de nuci si se acopera cu glazura.





Crema.


Se fierbe laptele cu nucile, vanilia si zaharul; sa dea intr-un clocot. Se freaca untul spuma cu putin rom, dupa care se amesteca cele doua compozitii impreuna.





Glazura.


Se fierbe zaharul cu apa pana se leaga. Se freaca apoi cu ciocolata frecata si incalzita in cuptor si se adauga untul. Se glaseaza repede tortul.
Incearca si Tort de coacaze
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu crema de nuci si glazura de ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.