Tort de ciocolata cu crema si glazura de ciocolata sau frisca

Pentru blat, se freaca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, untul si ciocolata rasa. Se includ apoi coaja si zeama de lamaie, pesmetul, romul si

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 6 oua
  • 125 gr zahar
  • zahar vanilat
  • 160 gr unt
  • 100 gr ciocolata rasa
  • coaja iasa si zeama de la 1/2 lamaie
  • rom
  • 5 linguri pesmet
  • Ingrediente crema:
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 50 gr ciocolata
  • zahar vanilat
  • Ingrediente glazura:
  • 200 gr ciocolata
  • 1 lingura zahar
  • frisca sau apa

Mod de preparare

Pentru blat, se freaca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, untul si ciocolata rasa. Se includ apoi coaja si zeama de lamaie, pesmetul, romul si albusurile spuma. Compozitia se coace in forma de tort.

Pentru crema, Ouale cu zaharul se ingroasa pe foc, apoi se amesteca cu untul spuma. La urma se adauga ciocolata topita si zaharul vanilat.

Se umple tortul cu aceasta crema, iar deasupra se orneaza cu glazura de ciocolata sau frisca.

Pentru glazura, se rupe ciocolata in bucati si se pune la foc moale cu cateva picaturi de apa si zahar.

Se amesteca pana se face ca o pasta.

Glazura calda se toarna peste blatul rece.
Pofta buna!

Va recomandam si alte prajituri

:

Prajitura cu mere si gris

Clatite cu mere si nuci

Prajitura cu rom si visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori