Tort de ciocolata cu fulgi de zapada

Blatul 1.Ciocolata se rupe bucatele, se amesteca cu apa fierbinte si se da la microunde 15 secunde, se mai amesteca un pic, alte 15 secunde, iar se

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort de ciocolata cu fulgi de zapada

Ingrediente

  • Blat: 113 grame ciocolata amara
  • 226 grame unt sau margarina
  • 2 cani zahar
  • 2 1/2 cani faina cernuta
  • 1 cana lapte batut
  • 1/2 cana apa fierbinte
  • Crema:
  • 1 cana zahar
  • 1 cana lapte
  • 1 1/3 cana fulgi cocos
  • 1 cana nuci pecan
  • 3 galbenusuri
  • 113 grame unt
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • Glazura: 200g ciocolata amara sau semidulce
  • 1 cana smantana lichida
  • 4 oua
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 lingurita bicarbonat sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 cana = o masura de 240 ml

Mod de preparare

Blatul

1.Ciocolata se rupe bucatele, se amesteca cu apa fierbinte si se da la microunde 15 secunde, se mai amesteca un pic, alte 15 secunde, iar se amesteca pana se topeste ciocolata.

2. Untul se amesteca cu zaharul cateva minute pana devin o crema densa.

3. Se separa albusurile de galbenusuri; galbenusurile (eu le-am amestecat putin cu furculita) se adauga apoi peste crema de unt.

4. Cand galbenusurile au fost amestecate bine cu crema de unt se adauga ciocolata topita si se amesteca bine.

5. Faina cernuta se amesteca cu sarea si bicarbonatul de sodiu

6. Se incorporeaza in compozitia de blat faina si laptele batut : putina faina, se amesteca, putin lapte, se amesteca, iar faina, apoi lapte pana se termina faina si laptele.

7. Albusurile se bat spuma si se adauga peste compozitie amestecand incet.

8. Se imparte compozitia in 3 parti aproximativ egale

9. Se dau la cuptor (incins in prealabil la 175C) 35-40 minute (nu se deschide cuptorul decat dupa 35 minute si se face testul cu scobitoarea).

Crema

1. Intr-o craticioara se amesteca laptele, untul, zaharul, esenta se vanilie si cele 3 galbenusuri amestecate si se fierb la foc mediu aproximativ 10-12 minute.

2. Se ia de pe foc si se adauga apoi fulgii de cocos si nucile pecan

cand s-a racit crema si cele 3 blaturi se incepe formarea tortului : un blat, un strat de crema, un blat, un strat de crema, ultimul blat . se da apoi la rece cateva ore.

Glazura

Smanatana lichida de fierbe la foc mic. cand este fierta se aduga ciocolata (chipsuri sau rupta in mici bucati) si se amesteca pana se topeste.

Se lasa la racit aproximativ 1 ora timp in care se mai amesteca din cand in cand.

Cand s-a racit glazura am trecut la ornat. L-am lasat peste noapte la frigider si de dimineata la micul dejun am servit tort.
Pofta buna!

Reteta Tort de ciocolata cu fulgi de zapada a fost propusa de Rroxana. pe forum culinar.ro

Alte retete cu ciocolata: Tort Regina Maria

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Macrou cu sos de rosii la cuptor
3
Mancaruri cu peste

Macrou cu sos de rosii la cuptor

Pentru ca suntem in postul Craciunului si sunt forte multe zile cu dezlegare la peste, va prezint o reteta delicioasa...

Macrou cu sos de rosii la cuptor
Tort Diplomat de post
4
Torturi

Tort Diplomat de post

Tortul diplomat este un desert foarte cunoscut si apreciat, de care va puteti bucura si in perioada postului. Tortul se...

Tort Diplomat de post
Nectar de caise
5
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Parteneri
Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit
Bucataras.RO

Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit

Dragii mei, cand ne apucam de cozonaci, ne inarmam cu rabdare multa. Si putere. Eu  am avut rabdare dar puterea am...

Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga