Torturi

Reteta Tort de ciocolata cu mousse de migdale si piersici

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 1h:30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Linzertorte"
 
1. BLAT
Am mixat untul cu zaharul. Am adaugat ouale si vanillina.
Ciocolata am topit-o pe baie de aburi si-am adaugat-o compozitiei.
Praful de copt l

ingrediente

   BLAT MOELLEUX AU CHOCOLAT: 150g unt la temperatura camerei
   250g zahar
   2 oua
   esenta de vanilie
   120g ciocolata amaruie
   170g
   faina
   1/2 pachetel de praf de copt
   250ml apa fierbinte
   MOUSSE DE MIGDALE PRALINATE SI PIERSICI: 200ml lapte
   condensat neindulcit
   200ml frisca
   12g gelatina
   100g migdale
   80g zahar
   1 cutie compot piersici (465g) sau 4 piersici
   zeama unei 1/2 de lamai

mod de preparare

1. BLAT


Am mixat untul cu zaharul. Am adaugat ouale si vanillina.


Ciocolata am topit-o pe baie de aburi si-am adaugat-o compozitiei.


Praful de copt l-am amestecat cu faina si apoi adaugata compozitiei, alternand o lingura de faina cu o lingura de apa fierbinte. Eu am facut cantitate dubla si am copt 3 blaturi in forma dreptunghiulara, deoarece am dorit sa fac un tort carapace.


Am pus compozitia in tava si am copti.


2. MOUSSE


Migdalele le-am taiat bucati mai mici si le-am pus intr-o craticioara


cu zaharul si pe foc cu ea. Am lasat pe foc mic pana s-a topit zaharul. Apoi cu ajutorul facaletului le-am redus la un grad de granulatie mai mic.


Am taiat piersicile (eu am folosit din compot) in cubulete. Laptele condensat l-am lasat 15 minute in congelator. L-am scos din congi si l-am mixat pana cand a inceput a se umfla ca o spuma.


Am adaugat sucul de lamaie, am adaugat frisca, migdalele pralinate, apoi piersicile si la urma gelatina.

3. ASAMBLARE TORT


In forma rotunda de tort imbracata in folie transparenta am inceput a construi tortul-carapace.


Am adaugat primul strat de mousse, apoi al doilea blat rotund, am adaugat al doilea strat de mousse, am pus ultimul blat rotund.


Am sigilat si l-am pus la frigider pana a doua zi.


A doua zi l-am scos din frigider si implicit din forma. L-am imbracat intr-un strat de unt si l-am decorat
Pofta buna!





Reteta Tort de ciocolata cu mousse de migdale si piersici a fost propusa de DoraM pe forum culinar.ro





Alta reteta de tort cu ciocolata gasiti aici: Tort de ciocolata cu crema de capsuni ,


Tort de ciocolata ,


Tort de ciocolata cu mousse de zmeura si ciocolata .
Incearca si Tort de portocale si migdale
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu mousse de migdale si piersici" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.