Torturi

Reteta Tort de ciocolata Noisette

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tort de biscuiti cu crema de cacao"
 
>
Aceasta reteta de tort de ciocolata cu crema fina, pralinata, este perfecta pentru orice motiv de sarbatoare. Nu este deloc greu de preparat, iar crema de oua, bineinteles tot cu ciocolata imbraca perfect blaturile delicioase. Aroma alunelor de padure este subtila, dar evidentiata in acelasi timp.

ingrediente

Pentru blatul de tort de ciocolata:
   10 oua
   300g zahar
   300g unt nesarat
   300g faina alba
   4 lingurite praf de copt
   300g ciocolata neagra
   topita
Pentru pralina:
   150g zahar tos
   150g alune de padure
Pentru crema de ou cu ciocolata:
   200g zahar tos
   7 galbenusuri
   semintele de la o pastaie de vanilie
   250ml lapte
   300g ciocolata noisette
   topita
   600g unt
Pentru decor:
   ciocolata topita sau fructe inmuiate in ciocolata

mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 170 de grade si unge si tapeteaza cu hartie de copt baza a 2 tavi cu diametrul de 20cm.




Mixeaza untul pentru blatul de tort impreuna cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul si este pufos. Adauga ouale, toate deodata (batute inainte ca pentru omleta), mixeaza, apoi adauga ciocolata topita la aburi si amesteca de aceasta data cu spatula de silicon, usor.




Imparte acest amestec in cele doua tavi si da la cuptor pentru 25-30 de minute pana cand blaturile de ciocolata trec testul cu scobitoarea.




Pentru pralina ce va da o aroma si textura incredibila cremei noastre de galbenusuri, topeste zaharul, iar cand are culoarea frumoasa a chihlimbarului, adauga alunele de padure. Amesteca bine, cat sa le acoperi pe toate in zaharul topit, apoi toarna amestecul pe o suprafata siliconata, ca sa se intareasca. Odata ce s-a intarit, rupe-o in bucati si bag-o in blender pana obtii cristale fine.




Pentru crema de oua de ciocolata, amesteca semintele de la pastaia de vanilie impreuna cu galbenusurile si cu zaharul si mixeaza la viteza mare pana cand isi dubleaza volumul si galbenusurile sunt aproape albe. Incalzeste laptele pana inainte sa fiarba, apoi adauga-l usor in galbenusurile mixate, amestecand continuu cu un tel. Pune acest amestec pe baie de aburi si amesteca pana cand se ingroasa. Apoi las-o departe sa se raceasca. Odata ce s-a racit adauga untul moale (la temperatura camerei), mixeaza pana la incorporare, apoi adauga ciocolata topita si mixeaza din nou. Adauga jumatate din cantitatea de pralina, restul pastreaza-l pentru decor daca doresti. Daca vrei o crema crocanta cu aroma intensa de alune de padure, poti adauga toata pralina.




Pentru a asambla tortul Noisette:


Taie fiecare blat de tort in doua, si foloseste un inel pentru a-l aranja, si imparte crema in 4 parti egale. Aseaza primul blat pentru baza, apoi crema de ciocolata, apoi inca un blat si crema si tot asa pana la ultimul blat. Poti sa adaugi niste fructe daca doresti, afinele, capsunile si zmeura se potrivesc de minute. Dar nu trebuie sa exagerezi, daca adaugi fructe peste crema adaugata pe al doilea blat va fi suficient.




Da tortul la frigider, cu inel cu tot pentru 20 de minute, ca sa se aseze, dupa care poti sa-i scoti inelul.




Apoi cu ultima parte de crema care ti-a ramas, imbraca tortul, insistand pe laterale. Topeste ciocolata si imbraca partea de sus a tortului, inmoaie si cateva fructe in ciocolatatopita si lasa-le sa se intareasca, acestea poti sa le asezi deasupra.


Tortul de ciocolata Noisette este delicios, foarte consistent si aromat, iar cantitatile din aceasta reteta sunt pentru un tort de 15 persoane, deoarece feliile nu trebuiesc taiate foarte groase.

Incearca si Tort cu fructe de padure si crema de ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata Noisette" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.