Tort de curmale si frisca

Se bat albusurile cu zaharul pina se fac spuma, se adauga curmalele taiate in lung, alunele, pesmetul si vanilia. Se toarna compozitia in forma de tor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr zahar pudra
  • 300 gr curmale taiate
  • 300 gr alune date prin masina
  • 1 lingura pesmet fin
  • 10 albusuri
  • 500 gr frisca
  • vanilie

Mod de preparare

Se bat albusurile cu zaharul pina se fac spuma, se adauga curmalele taiate in lung, alunele, pesmetul si vanilia. Se toarna compozitia in forma de tort si se coace la foc potrivit. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie in doua si se umple cu frisca. Se imbraca tot cu frisca si se garniseste cu curmale taiate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc